wagmg

wagmg

Orbán sem érti Putyint...

2022. július 18. - arthurthedent

Olvasom Hegyi Gyula cikkét arról, hogy mit is kellene csinálnia Ukrajnának, mit is kellene csinálnia Európának és mit is kellene csinálnia Amerikának. Elmondja, tudja, szívesen ad tanácsot. Putyinnak nem ad tanácsot, Putyinnak nem mondja meg, hogy mit is kellene csinálnia.

A véleménye érdekes módon hasonlít Orbán véleményével, ami meg ugye a kormány és így az ország hivatalos véleménye. A hideg kiráz tőle.

Alapelképzelés az, hogy az ukránoknak bele kellene nyugodni abba, hogy az ország ötödét, a legfontosabb területeiket, a tengerpartjukat elvesztették. Le kellene ülniük "tárgyalni", le kellene mondaniuk a szabadságukról, a függetlenségükről, hogy újra áramolhasson felénk az orosz gáz. 

Most tekinsünk el az erkölcsi mocsoktól amit ez a "tanács" áraszt. Olyan ez, mintha a nemi erőszak áldozatának azt javasolnánk, hogy mozgassa kicsit az elfelét és csináljon már úgy, mintha élvezné, mert akkor sokkal hamarabb véget ér az egész és akkor az erőszaktevő tudna nekünk sört csapolni. Mennyire vagy túsz, az Unikomhoz hozzáférsz?... 

Az erkölcstelenségen felül ez a "tárgyalni kell Putyinnal" a döbbenetes ostobaságánálé fogva is kiborító. Miért? Hát mert...

De az ukrán nép valódi érdeke nem országa teljes lerombolása, hanem egy nemzetközileg garantált béke racionális határok mögött.

1. Ukrajnában nemzetközileg garantált béke és területi sérthetetlenség van. Amikor lemondtak az atomfegyverekről, akkor garantálták neki. Az USA és Moszkva is. Mire ment vele? Ember, ki a fene tudna Putyin nevében garantálni bármit is? Mit is lehet komolyan venni, amit Putyin "garantál"? Ember!

2. Egy ilyen "béke" egyedül arra lenne jó, hogy Putyin felkészüljön, javítsa a hibákat, felkészítse a hadseregét, hogy a titkosszolgálata ráugorjon Lengyelországra, Amerikára, Németországra és előkészítsen egy második megszállást. Tök nyilvánvaló! 

3. Ha Putyinnak bejön a megszállás, akkor jön a következő ország. Tudjuk, mert ez a forgatókönyv, évtizedek óta ez a játék. Nem ez az első megszállás. A legenda az, hogy "de a NATO majd megvéd minket", de ez azért elég kétséges. Ha Lettország szélén egy kis városka orosz lakossága behívná az oroszokat és bemenne pár "kis zöld emberke", Putyin meg váltig tagadná, hogy azok orosz katonák a NATO mit tenne? Megtámadná Oroszországot? Ugye nem?

A Krím ráadásul az orosz alkotmány szerint már a Föderáció része, így megvédése az elnök kötelező feladata.

4. Az oroszok bármikor bármelyik ország bármelyik részét a "föderáció" részének nyilváníthatják. Tudjuk, megtették és már azt is tudjuk, hogy melyik ország melyik részét fogják legközelebb a birodalom részének tekinteni. Az "alkotmány" rohadtul nem érdekli Putyint és az orosz bojárokat, pont azt csinálnak, amit akarnak. Teljesen felesleges, hogy egy magyar politikus keressen kifogásokat Putyin számára, kifogásból frankón el van látva Oroszország. Krumpli nincs, a tankok is fogytán, de kifogások meg hazugságok azok köszönik szépen vannak.

 Oroszországnak mérsékelt területi nyereséggel és Ukrajna semlegességének garantálásával lassan érdeke lenne a tűzszünet és egy nemzetközi békemegállapodás.

5. Putyin soha egy percre sem ült tárgyalóasztalhoz, nem is említette, hogy ilyet akarna tenni. Nagyon álságos, ahogy a magyar csatlós politikus már most próbálja előkészíteni a terepet neki, de valójában Putyin semmi jelét nem adta annak, hogy tárgyalni akarna. 

6. Putyin pont nagy ívben tesz arra, hogy Oroszországnak mi az "érdeke" és arról mások mit gondolnak. Miért, Oroszországnak az volt az érdeke, hogy lerohanja Ukrajnát? Tényleg?!

Az ukrajnai harcok természetesen átfordulhatnak olyan helyzetbe, amikor Putyinnak nem marad más választása, mint a háború és az általános mozgósítás meghirdetése.

7. Gusztustalan mosdatás. Az egész világon egyedül Putyin az, aki ebben az egész háborúban szabadon dönthet. Senki más. Putyin egy személyben az, akinek megadatott a szabad akarat ebben az ügyben az egész rohadt bolygón. Azt csavargatni, hogy "nem marad más választása" egyszerűen gusztustalan. Csak neki van választása.

8. Különben meg a nénikédet fenyegesd. Fenyegeti Putyin a világot, engem, a szomszédaimat eleget, rohadtul nincs szükségem arra, hogy egy másodvonalbeli magyar politikus kánonba fenyegessen vele.

Alighanem senki sem vonja kétségbe, hogy ha Oroszország mozgósítaná összes sorállományú katonáját és tartalékosát, valamennyi nem nukleáris fegyverzetét és anyagi eszközét, akkor biztos győzelmet aratna Ukrajna felett.

9. Alighanem ez a legnagyobb ostobaság az egész cikkben. Nem azért, mert azt állítja, hogy "biztos győzelmet aratna", az csak egy kis ostobaság. Azért, mert azt mondja, hogy "alighanem senki sem vonja kétségbe".

Tele van az internet okos emberekkel, akik rommá elemzik a katonai helyzetet, a két hadsereg állapotát, a múltat és gyakorlatilag mindegyikük azt mondja, hogy igencsak kétséges, szinte lehetetlen, hogy az orosz sereg ebből a háborúból nyertesen jöjjön ki.

Nem fogom most elemezgetni, hogy mik az ellenérvek arra, hogy az oroszok "biztos győzelmet aratnának", rohadtul sok érv van és azt rohadtul sokan elmondták. Elég annyi, hogy az állítás, miszerint "senki sem vonja kétségbe" egy ordas hazugság.

Őszintén szólva nagyon remélyem, hogy Hegyi Gyula egyszerűen abszolút tájékozatlan és korlátolt, mert ha nem, ha tényleg tudja miket beszél, akkor ez a cikk nem más mint egy orosz csatlósállam kétségbeesett próbálkozása az orosz alfélhez férkőzésre. És akkor az ég irgalmazzon nekünk, nehogy megint a rossz alfelet válasszák nekünk a politikusaink.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8717885409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.18. 13:23:18

Igazolja valami azt, hogy a liberálbuzi euroatlantista segg az jobb?

Túl azon, hogy megy a szerecsenmosdatás, esetleg lehetne javasolni harmadik utat is ...

arthurthedent 2022.07.19. 16:54:21

@gigabursch: Már megint elborult az elméd? Még mindig nem vagy képes megérteni, hogy aki esetleg nem ért veled vagy a kedvenc politikusoddal egyet az nem feltétlenül liberális?! Hol olvastál ki egyetlen egy liberális akármit is ebből a cikkből? És miért akarsz feltétlenül segget nyalni?

Eh, mindegy, tudom, hogy nincs értelme, tudom, hogy nem érted, egybites aggyal csak a "fidesz vagy liberálbuzi" szintre vagy képes elvergődni.

gigabursch 2022.07.19. 17:01:39

@arthurthedent:
Te se jutottál el a második bekezdésemig.
Hatalmas gratula!

Kangörcsös TSZ elnök 2022.07.20. 09:05:34

@arthurthedent: Neki feltétlen szüksége van egy seggre amit nyalhat...nem kíván élni az önálló gondolkodás pazarló luxusával.

arthurthedent 2022.07.20. 11:04:20

@gigabursch: "Te se jutottál el a második bekezdésemig."

Természesen eljutottam. Abból, hogy nem reagáltam rá még nem feltétlenül következik, hogy nem olvastam. Azt mondod miért nem javaslok én harmadik utat.

Olyan ez, mint amikor szólsz az étteremben, hogy a leves ehetetlen, erre kijön a séf, hogy akkor, ha olyan okos vagy miért nem mondod meg, hogy mégis hogyan kell levest főzni. Valójában nem kell nekem javaslatokat tenni ahhoz, hogy bíráljak valamit. Tojást tojni sem tudok, de érzem, ha záp.

gigabursch 2022.07.20. 12:00:32

@arthurthedent:
Viszont így, hogy nem látsz harmadik útra megoldást, sajnos csak annyi derült ki, hogy van két vállalhatatlan verzió.

arthurthedent 2022.07.20. 20:34:31

@gigabursch: Lehet. De mondjuk nem ezt akartam kifejezni. Azt akartam kifejezni, hogy Hegyi álláspontja vállalhatatlan.

gigabursch 2022.07.21. 06:44:17

@arthurthedent:
Azt le is írtad, csak sajnos - nem sajnos, de a másik oldal sem vállalhatóbb.
Épp ezért kérdeztem rá a harmadik út lehetőségére.

Ez egyébként az elmúlt lassan két évszázadban állandó gond, hogy itt, Európa kellős közepén mindig az a belénk sulykolt gondolkodási trend, hogy valahová tartozni kell.
Pontosan ez az ami épp ezért nem igaz.

A magyarnak úgy kell tudnia viselkedni és példát mutatni, hogy hozzá igazodjanak.
Ezt nyilván könnyebb mondani, mint megtenni.
Hogy mondjak egy közelmúltbeli jó példát (rosszat nem, abból van egy rakás):
Az ukrajnai válság kapcsán csak humanitárius segítségnyújtásban vesz részt a magyar állam.
Ez egy vállalható viselkedés és jó megoldás.

arthurthedent 2022.07.21. 22:23:47

@gigabursch: "Azt le is írtad, csak sajnos - nem sajnos, de a másik oldal sem vállalhatóbb."

Nem hiszem, hogy van "másik oldal". :D Azt gondolom, hogy vagyok én, meg vannak mások, akikből sok van. Belőlem csak egy van, másokból meg sokan, ezért azok nem számítanak. :D

gigabursch 2022.07.22. 07:01:59

@arthurthedent:
Ebben a megközelítésben vitathatatlan az érvelésed.

Ugyanez - ha úgy vesszük - nagyban is igaz.
Vannak a mindenfajta irányok és stratégiák és van, épp itt, Európa kellős közepén Magyarország és a magyarság.
Nem _kell_ neki sehová sem tartoznia, pusztán elég, ha példamutatóan jár el.
Mert ahhoz lehet igazodnia másnak.
Abban a pillanatban, hogy nem önmaga, rögtön csak lábvízzé válik.

Épp ezért kérdeztem a legelején, hogy jobb e a liberálbuzi segg, mint az hatalmi erő segg ...
Nem, nem jobb.
Sőt!
Innen nézve ugyanaz a mocsok.
Csak másképp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.09. 18:38:41

Tárgyalni? Putyinnal. A sajátjait is megöleti. Mit csinálna az Ukránokkal?

IdomitottFoka 2022.08.17. 16:36:06

"Ha Lettország szélén egy kis városka orosz lakossága behívná az oroszokat és bemenne pár "kis zöld emberke", Putyin meg váltig tagadná, hogy azok orosz katonák a NATO mit tenne? Megtámadná Oroszországot?"

A NATO ez esetben orosz retorziótól nem tartva bevonulhatna ebbe a kisvárosba és semlegesíthetné a kis zöld embereket.

arthurthedent 2022.08.18. 21:14:21

@IdomitottFoka: Van ebben logika. Csak attól félek az orosz vezetésben nem nagyon van. :(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.10.25. 17:57:17

@gigabursch: jobb az életszívonal? az nem elég csöpi?

szabadon terjesztheted az ostobaságaidat, nem ver meg a rendőr mint a ruszkikná, fehérruszkiknál. tehát szólásszabadság van?
nem mérgezik meg novicsokkal nyugaton még snowdent se. és az orvosok is elmondhatják a véleményüket szabadon nem esnek ki az ablakot terveszerűen, ergó a tudomány szabad, a kreatív energiák fejlesztik az országot, ellenben a keleti despotákkal

tervszerűen nem rendeznek népirtásokat se. kivéve persze a régi izraelt, mert azoknak elég sok mindent elnéztek.

magadtól nem tudtál rájönni?

robb ma egy pershing a tanyámon, mint holnap egy ruszki az anyámon
süti beállítások módosítása