wagmg

wagmg

Putyin előre szólt a magyaroknak

2022. május 03. - arthurthedent

Na igen, ostobaságot beszélni nem magyar kiváltság, ezt tudtuk. Ennek ellenére méltán számíthattunk valamiféle előkelő helyezésre a nemzetközi ostobaság beszélő versenyben, mondjuk mittudomén, második helyezésre az oroszok után, de most egy mesteri beszólással ezt a reményt elvették tőlünk.

Szóval aki nem hallott volna róla Olekszej Danyilov azt találta mondani (többek közt persze), hogy Putyin előre szólt nekünk, hogy lerohanja Ukrajnát.

Hú, ember! Putyin még a saját vezérkarának sem szólt! Ez közismert, mert máskülönben nem viselkedtek volna ilyen sokkolóan ostobán az invázió előtti napokban. Az egész világ ezt mondja, a mindenféle katonai szakértők ezt mondják, hogy Putyin a mai napig sem avatja be a terveibe a vezérkarát. 

Mi a fenéért árulta volna el az ex-KGB Putyin, a paranoia nemzetközi 8 danos nagymestere a magyaroknak, hogy mire készül? Miért tett volna ilyet? 

A puszta ötlet, hogy Putyin Magyarországot valamiféle egyenrangú félnek tekinti és beavatja a stratégiai terveibe olyan abszurd, hogy a Olekszej Danyilovot automatikusan a éves nemzetközi laposföldhívő konferencia meghívott szónokává és díszvendégévé teheti. Mesteri beszólás, csak gratulálni tudok hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4217822493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.05.04. 00:37:10

Nem Putyin szólt előre, hanem bidé..

bordon 2022.05.04. 06:51:10

Az ukránok most mindent elkövetnek azért, hogy ezt a konfliktust kiterjesszék. Ezért küldtek egy harci drónt a román és magyar légtéren át Horvátországba. Ezért tolja Zelenszkij naponta azt a szöveget a fősodratú nyugati médiáknak, hogy Ukrajna háborúja az Európa, sőt a demokratikus világ háborúja az oroszok ellen, és mindenkinek kötelező részt venni benne az ukránok oldalán.
Ezért terjesztenek folyton álhíreket az ukránok arról, hogy holnap tutibiztosan lerohanja Oroszország a balti államokat és Lengyelországot.
Ezért riogat Ukrajna folyton orosz atom vagy vegyi csapással.
Épeszű ember már nem veszi komolyan ezeket a neonáci bugrisokat.

Bele akarják rángatni a NATO-t a háborújukba.

Az biztos, hogy az angolszász hatalmak tudtak arról, hogy mi készül, hisz már 2021 novemberében elkezték felkészíteni a háborúra az ukrán fegyvereseket, elárasztották őket modern tankelhárító fegyverekkel, kiképzést kaptak a britektől, amerikaiaktól, kanadaiaktól. És a háborút megelőző orosz csapatmozgásokat folyton kommentálták az amerikaiak, figyelték, a Fehér Ház szóvivője azonnal közzétette a hírszerzési információkat, pont azért, hogy az oroszok ne állíthassák, hogy csak hadgyakorlatot tartanak.

Az ukránok diplomatái aljas rágalmakat terjeszetenek, sértegetik a civilizált Európa népeit. A német kancellárt a berlini ukrán nagykövet beleidigte Leberwurst-nak nevezte, gyalázta. Az ukránok azokat is szarral dobálják, akiktől segítséget várnak el. Persze hogy mire fel várnak el segítséget, az jó kérdés. Miért kellene más államok lakosainak szenvedni az ukránok önsorsrontása miatt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.04. 06:54:35

A diplomácia elemi része a hazudozás és a titkolózás.

bordon 2022.05.04. 07:01:53

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Na igen, az amerikaiak nagy büszkén előre bejelentették az oroszok minden lépését, hogy eloszlassák azt a hitet, hogy az oroszok csak hadgyakorlatot hajtanak végre Belaruszban. Tavaly november óta önötték a hadianyagot az ukrán fegyveresekre, kiképezték őket (mondjuk ez már az elmúlt 8 évben folyamatosan történet). Amerika készült a háborúra és pontosan tudta mikor fognak támadni az oroszok, ugyanis ők váltották ki ezt a reakciót az oroszokból azzal, hogy nagyon okosan belengették Ukrajna NATO csatlakozását és a Donbasz elfoglalását.

Jozef Pockna 2022.05.04. 07:27:58

Ha nem lennenek agymosott katonak egyik oldalon se nem is lenne haboru... pl en nem mennek at a hataron romanokat ukranokat loni mert viktor azt mondta budosek. A hadsereg dolga a haza vedelme a hatarig. Hataron tul mar nem vedelem... lennek inkabb dezertor mint sem gyerekeket lojek...

HaD 2022.05.04. 08:40:39

ha ez a gyors kis szösszenet arra hivatott hogy relativizálja orbán ruszki elkötelezettségét akkor valami oka csak volt vele az agitprop osztálynak...;)

Boldeone2 2022.05.04. 08:53:00

@bordon: Ezért riogat Ukrajna folyton orosz atom vagy vegyi csapással."

- Meg az orosz állami tv- ben is erről megy a polèmia, rendszeresen, hogy mennyi idő lenne lerombolni Ukrajnát
Azt kell megèrtened neked is : Ukrajna nem egy izolált állam Európában, így a nyugati szövetsègnek elemi èrdeke segíteni ezt az országot a függetlensègèben. Van egyrèszt erkölcsi kötelessègünk, másrèszt geopolitikai èrdek is.
Ki kívánná azt a rèmes szkennariót, hogy az orosz- ukrán csapatok már a határaink körül harconának ? Ha az orosz győzne, újabb diktatumok jönnènek , de azok már Közèp- Európára vonatkoznának...Az ukránok nem fogják feladni , mert a szülőföldjükèrt küzdenek, amivel az EU- t is vèdik. Más lehetősèg pedig nincs , mint Putyint megállítani valahol , közösen..

Boldeone2 2022.05.04. 08:54:24

hogy mennyi idő lenne lerombolni Ukrajnát"- Javítok:
Nem elsősorban Ukrajnát , hanem az európai államokat

birkamenet 2022.05.04. 09:13:48

@bordon:

Takarodj az anyádba bulgár birka a ruszki hazugsággyáraddal.

Putyin lógni fog, te meg bujdosni.

birkamenet 2022.05.04. 09:20:35

@bordon:

Te fizetett Putyin ügynök bulgár birka, Csak a fidess! tudta, hogy februárban támad Putyin, ezért lett Orbán a Kremlbe rendelve, hogy Putyin gazdája elutasítsa, hogy hogyan bomlassza továbbaz EU-t, amiért cserébe kap többlet gázt

birkamenet 2022.05.04. 09:25:59

Orbán egyébként persze hogy nem egyenrangú fele Putyin gazdájának, hanem a legmegbízhatóbb EU bomlasztó hasznos hülyéje.

midnight coder 2022.05.04. 09:30:42

@birkamenet: Egy biztos: az amcsik kb. tudták mikor támadnak Putyinék, úgy egy-két hetet tévedtek, de szerintem ez is inkább abból adódott, hogy bemondták az amcsi médiában, és ennek hatására tolták el a ruszkik. A másik, hogy Putyinék döntését nagyban segíthette, hogy bidé bácsi nyíltan kijelentette azt is, hogy az ukránok megtámadása esetén csak és kizárólag szankciók lesznek a válasz.

Az is tény, hogy az ukránok hazudnak mint a vízfolyás, és az is, hogy ezt a nyugati - és egyben a hazai - sajtó kritikátlanul át is veszi. Lásd Kijev szelleme.

midnight coder 2022.05.04. 09:32:46

Amúgy sokkal előre viszont biztos hogy nem volt ez megtervezve. Nem tudni miért döntött így Putyin, de ha ez egy nagyon előre kigondolt akció lett volna, akkor nem lett volna lehetősége Pl. a nyugati országoknak lefoglalni az orosz kinnlévőségeket.

Tapi2021 2022.05.04. 09:35:33

Közben kiderült, hogy P. arról is egyeztetett O-val, hogy mikor lesz vége a háborúnak! Sőt, együtt egy térkép fölé hajolva, felosztották Ukrajnát!!...

midnight coder 2022.05.04. 09:39:34

@birkamenet: Az EU-t nem kell bomlasztani, rohad az szét magától is. És ha valaki bomlasztja, az az USA. De nem pár éve, hanem kb. a rendszerváltás óta. Ha Európa tényleg a saját érdekei szerint cselekszik a 90-es évek eleje óta - amikor még Gorbacsov és Jelcin volt hatalmon - akkor az a rengeteg beruházás ami Kínába ment, az ebbe a térségbe kerül. És akkor sokkal nagyobb lenne ma a ruszkiknál a jólét és a demokrácia is. És az EU is 100x erősebb lenne. És valószínűleg ezt nem akarták az amcsik. A korabeli német, francia, angol technológia + orosz nyersanyagok, orosz szürkeállomány - ez erős kihívója lett volna az amcsi hegemóniának. Ezzel szemben nyilván úgy gondolták, hogy a kicsi kínaiak örökké összeszerelő üzem maradnak. Nos, az amcsik rosszul számoltak. Ahogy most is, mert ebből a konfliktusból megint csak Kína jön ki jól.

Tapi2021 2022.05.04. 09:41:46

@midnight coder: Egyértelmű, hogy miután lesöpörték az összes diplomáciai kezedeményezésüket, és nagy arroganciűával nyomult tovább az USA Ukrajnában (mondhatni direkt provokáltak), P. néhány nap alatt döntött így. Nyilván azt hitte elég lesz egy kis karcsörtetés és az USA/nyugat visszakozik.
De nem így lett.

Feldobta a labdát az USA-nak, hogy ezzel a háborúval amortizálja az ellenfelet, Ráadásul úgy, hogy egy amerikai sem hal meg, élég, ha az ukránokat lélegeztetőgépen - fegyverszállítás, minden létező támogatás megadása, hogy minél tovább kitartsanak - tartják és maguk helyett harcoltatják, viszont/plusz sok-sok milliárdos üzlettel évtizedekre megvették Ukrajnát. ...

Cui prodest????!!!

Tapi2021 2022.05.04. 09:43:47

@midnight coder: Ja, lassan felesleges elmenni Brüsszelig, diliház van közelebb is!

Sörnyelő 2022.05.04. 09:44:06

Putyin azt mondhatta Orbánnak februárban, hogy nem lesz háború. Meg azt is, hogy ha lesz, akkor május 9-ig tart. Mármint ha Orbán vagy a Pápa nem hazudott ugyebár...

midnight coder 2022.05.04. 09:45:20

@Tapi2021: Egészen megbízható ukrán források alapján valójában az történt, hogy az Obán megmondta a Putyinnak, hogy mely területeket tarthat meg Ukrajnából, amikre ő nem tart igényt. Aztán Putyin még megkérdezte, hogy mikor kezdje a háborút, és hogy meddig tarhat a dolog. A Patás rendes volt, igazából csak ahhoz ragaszkodott, hogy kellő számú áldozat legyen, és hogy azokat a megfelelő ceremónia keretében áldozzák fel a Gonosznak.

arthurthedent 2022.05.04. 09:46:42

@bordon: "Az ukránok most mindent elkövetnek azért, hogy ezt a konfliktust kiterjesszék. Ezért küldtek egy harci drónt a román és magyar légtéren át Horvátországba."

Felderítődrónt küldtek, nem "harci drónt" és az sem biztos, hogy ők voltak. Viszont ha igazán false flag hadműveletet akarnának, akkor pár rakétát küldenének NATO konvoy ellen lengyelország területére.

"Ezért tolja Zelenszkij naponta azt a szöveget a fősodratú nyugati médiáknak, hogy Ukrajna háborúja az Európa, sőt a demokratikus világ háborúja az oroszok ellen,"

Ezt elsősorban az amerikaiak és néhány európai állam terjeszti.

"és mindenkinek kötelező részt venni benne az ukránok oldalán."

Ilyet soha nem mondtak.

"Ezért terjesztenek folyton álhíreket az ukránok arról, hogy holnap tutibiztosan lerohanja Oroszország a balti államokat és Lengyelországot."

Ezt elsősorban a balti államok és a lengyelek mondják.

"Ezért riogat Ukrajna folyton orosz atom vagy vegyi csapással."

Az oroszok riogatnak atomcsapással.

"Épeszű ember már nem veszi komolyan ezeket a neonáci bugrisokat."

Téged nem vesz senki komolyan, mert hazudsz.

arthurthedent 2022.05.04. 09:47:43

@midnight coder: "Obán megmondta a Putyinnak"

Nagyon lecseszte Orbán Putyint, én úgy tudom, hogy Putyin még sírt is. :D

arthurthedent 2022.05.04. 09:49:33

@Tapi2021: "P. néhány nap alatt döntött így. Nyilván azt hitte elég lesz egy kis karcsörtetés és az USA/nyugat visszakozik."

Putyin az első katonákat 2014-ben küldte ukrajnába destabilizálni a helyzetet. Azóta készül, hogy bevonul.

Corvus69 2022.05.04. 09:49:54

Orbán egy utolsó szarházi, a civilizált világban már levegőnek nézik, itthon meg szép lassan éhen döglenek a hívei a hiperinfláció miatt.

arthurthedent 2022.05.04. 09:50:52

@Tapi2021: "Cui prodest????!!!"

Ja, ez alapján a második világháborút az amerikai autóipar meg fegyvergyárak robbantották ki, mert ők nyertek a legnagyobbat. :D

arthurthedent 2022.05.04. 09:55:20

@midnight coder: "ha ez egy nagyon előre kigondolt akció lett volna, akkor nem lett volna lehetősége Pl. a nyugati országoknak lefoglalni az orosz kinnlévőségeket."

Előre megtervezett volt, nagyon is, csakhogy oroszárszág nem számított ekkora ellenállásra és ilyen szankciókra. Jogosan, merthogy előtte már lerohantak országokat és európa meg az usa csak jelentéktelen szaknciókat léptetett életbe. Azt gondolták, hogy most is olcsón megússzák.

Ha leugrok a lépcsőről és eltöröm a lábam nem azt jelenti, hogy nem ugrottam le, azt jelenti, hogy nem jól csináltam.

arthurthedent 2022.05.04. 09:58:37

@midnight coder: "Az is tény, hogy az ukránok hazudnak mint a vízfolyás, és az is, hogy ezt a nyugati - és egyben a hazai - sajtó kritikátlanul át is veszi. Lásd Kijev szelleme."

Mi a francot mondtak az ukránok kijev szelleméről, ami hazugság volt? Azt mondták, hogy visszajött egy halott a túlvilágról és segíti őket a harcban? Ja, nem. Akkor mit hazudott az ukrán kormány ebben a dologban?

ez a nevem senki 2022.05.04. 10:04:16

Viktor győz
matyi matyizik
birka
bőrbe

BOAR 2022.05.04. 10:04:25

@Boldeone2: "Ha az orosz győzne, újabb diktatumok jönnènek , de azok már Közèp- Európára vonatkoznának..."
Ja. Elég megnézni putter követeléseit amiket volt szíves karácsonykor előadni a szeretet jegyében.
Nyilvánvalóan teljesíthetetlen követeléseknek tűntek de egyre inkáb úgy tűnik, ez a barom komolyan gondolta.
Amúgy nem tudom, mi van de egyfolytában mennek a fejem felett a vadászgépek, itt dél somogyban.

BOAR 2022.05.04. 10:07:16

@arthurthedent: Bizony. Valószínűleg küld majd bocsánatkérő levélkét is orbánnak, csak megbízhatatlan a posta, arra nem akarja rábízni, azt meg még nem döntötte el, hogy tankkal, drónnal vagy rakétával küldje...

BOAR 2022.05.04. 10:10:26

@bordon: Buzikám, a jenkik "lengették be" Donbasz elfoglalását?
Lapozz fel hamar néhány történelemkönyvet te kis majom, ki is foglalta el donbaszt?
Neked hány hozzászólást kell naponta összehazudnod, hogy megkapd a jussod te féreg?

arthurthedent 2022.05.04. 10:10:38

@bordon: "Tavaly november óta önötték a hadianyagot az ukrán fegyveresekre,"
Olyan rohadtul öntötték, hogy csak kézifegyvereket adtak cirka április közepéig. Ha tényleg "öntötték" volna a fegyvereket lehet már vége lenne a háborúnak.

"kiképezték őket (mondjuk ez már az elmúlt 8 évben folyamatosan történet)."
Hát valami kiképzést adtak, de azért vegyük már észre, hogy az ukránok fegyverzete gyakorlatilag kizárólag szovjet gyártmányú fegyverekből áll. Ráadásul az orosz tankok célzóberendezéseit ukrajnába gyártják. Az oroszok zászlóshajóját ukrán fejlesztésű rakétával lőtték ki.

Szóval azért nem kellene ezt a "kiképezték őket" dolgot túlspirázni.

Ráadásul ott a világ második legerősebb hadserege, a nagy orosz hadsereg, hatalmas presztízzse. Ha az amerikaiak pár hónap alatt ki tudnak képezni egy hadsereget, hogy ennyire elverje őket, akkor nagy a baj ám.

"Amerika készült a háborúra és pontosan tudta mikor fognak támadni az oroszok, ugyanis ők váltották ki ezt a reakciót az oroszokból azzal, hogy nagyon okosan belengették Ukrajna NATO csatlakozását és a Donbasz elfoglalását."

Ja, "belengették". Hát persze. Az oroszoknak sajnos nem volt más választásuk. Azért is mondta Putyin, hogy nincs is olyan, hogy ukrajna, meg nincs is olyan, hogy ukránok. Meg belorusziában is ezért van bábkormány...

Tényleg, az hogy a picsába van, hogy az oroszok bevonulnak belorusziába, onnan indítanak támodást ukrajna ellen, a belorisz kormány meg könyörög, hogy orosz nukleáris fegyvereket telepítsenek hozzájuk, de te ezen a "belengetés" dolgon szörnyülködsz?

Az egyik "belenget" és türhetetlen, a másik "bevonul" meg "lerohan" és az okés? Nem vagy te rohadtul elfogult véletlenül?

arthurthedent 2022.05.04. 10:13:36

@BOAR: A legjobb az, hogy a pápa nem tudja mi a p.cs az az internet, az orbán meg menőzni akar és elmeséli neki milyen pletykát olvasott a neten. Erre a pápa előadja, hogy neki milyen jól informált híve van, mire az ukránok kitalálják, hogy biztos putyintól hallotta azért lát a jövőbe.

Namost b+ mondj egy szereplőt ebben a történetben, amelyik nem idióta! :D

BOAR 2022.05.04. 10:19:23

@arthurthedent: Nem találtam. Pedig kerestem... :-)

birkamenet 2022.05.04. 10:25:26

@midnight coder:

Szépen felszoptad Putyin gazdád farkát a saját gyártmányú fake news-aiddal. Miért nem a Pravdába küldöd az elmebajaidat, akkor még pénzt is kapnak érte, mint a bulgár birka

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.05.04. 10:26:38

Putyin úr integet pá-pá!-t,
Orbán Viktor átver pápát,
Káoszt
Ráoszt.

citrix 2022.05.04. 10:30:41

Azt hogy konkrétan tájékoztatta volna Orbánt a "különleges hadművelet" részleteiről, kezdetének idejéről és célpontjairól Putyin, az úgy ostobaság ahogy van. Saját környezetében se bízik nemhogy egy ilyen "minden volt már csak akasztott ember nem" figurában. Kárpátalját odaígérte-e, erre ha lenne is bármi bizonyíték azt mindkét fél titokban fogja tartani mint annak idején a Molotov-Ribbentrop paktum záradékát Lengyelország felosztásáról. De mint tudjuk, sose hidj az oroszoknak és azoknak se akik velül esznek egy tányérból mert rosszul jársz. Tehát nem elképzelhetetlen hogy hallgatólagosan megegyeztek amikor Putyin még 2 napos sétagaloppnak képzelte Ukrajna megszállását, Orbán pedig beleélte magát az országgyarapító dicső szerepébe. Volt már ilyen sztori a XX-ik század közepén ugye errefelé...

birkamenet 2022.05.04. 10:32:13

@midnight coder:

Te szellemi fogyatékos NER Győzike, mi köze van az USA-nak ahhoz, hogy hogy dönt pl a Daimler, meg több 10 ezer európai cég, hogy Kínában, SZU-ban vagy Ugandában

birkamenet 2022.05.04. 10:34:31

@birkamenet:

...fektet be?

Még Kína is megbizhatóbb mint Putyin diktátor,

Tapi2021 2022.05.04. 10:51:18

@citrix: "Tehát nem elképzelhetetlen hogy hallgatólagosan megegyeztek amikor Putyin még 2 napos sétagaloppnak képzelte Ukrajna megszállását, Orbán pedig beleélte magát az országgyarapító dicső szerepébe. "

Ez teljességgel kizárt. Több okból, mind orosz, mind magyar részről.
OV sosem piszkálná meg a határkérdést! Pontosan tudja, mivel jár(na)!!!

Tapi2021 2022.05.04. 10:54:03

@arthurthedent: Az ókor óta ez a kérdés segít tisztán látni, ha valaki elakadna a dolgok megértésében! :-)

ez a nevem senki 2022.05.04. 10:54:46

@arthurthedent: Viktor re
formátus
a pápa kato
likus
nézz ut
ána lenin if
jú mit jelent ez

Tapi2021 2022.05.04. 10:58:22

@Corvus69: Ja, évek óta döglődünk éhen. "Hiperinfláció" is csak nálunk van, máshol meg sem érzik a háborút, szankciókat, általános gazdasági visszaesést.

Vagy...

ez a nevem senki 2022.05.04. 10:59:15

@citrix: erre ha lenne is bármi bizonyíték

dejszen az uk
rájn fő
aktor mondta

te már nem hiszel a jó és i
gaz oldalnak?

arthurthedent 2022.05.04. 11:01:05

@Tapi2021: "Az ókor óta ez a kérdés segít tisztán látni"

Ez egy úgynevezett "gyenge módszer", akkor használható, ha kevés, szinte semmi információnk sincs az adott helyzetről. Gyenge módszer, aminek következtében igen sokszor tévedéshez vezet.

Ráadásul csak akkor használható, ha felteheted, hogy a kérdéses felek nagy bizonyossággal tudták, hogy mi lesz a cselekedetük következménye. Ellenkező esetben rohadtul becsapod magad ezzel a gondolatmenettel.

Olyan, mintha azt mondanád, hogy "ki vett lottószelvényt?", aztán úgy gondolkodnál, hogy "könnyen megállapítható, hát kinek vált hasznára, az vett lottószelvényt, aki nyert!"... Ugye milyen abszurd?

arthurthedent 2022.05.04. 11:04:31

@ez a nevem senki: "Viktor re
formátus
a pápa kato
likus
nézz ut
ána lenin if
jú mit jelent ez"

Lenin ifjú a nénikéd. Ez az egyik. Pontosan tudom, hogy "mit jelent az, hogy katolikus és mit jelent az, hogy református". Két keresztény szekta, én is, ahogyan sokszor a pápa is a hasonlóságokra és nem a különbségekre koncentrálok. Azok az idők, amikor a keresztény szekták gyilkolták egymást már lejártak.

midnight coder 2022.05.04. 11:19:38

@arthurthedent: "Mi a francot mondtak az ukránok kijev szelleméről, ami hazugság volt? Azt mondták, hogy visszajött egy halott a túlvilágról és segíti őket a harcban? Ja, nem. Akkor mit hazudott az ukrán kormány ebben a dologban? "

www.vg.hu/kozelet/2022/05/az-ukranok-elismertek-hogy-hazudtak-a-haboru-elejen

midnight coder 2022.05.04. 11:21:01

@birkamenet: Birkuci, a cégek az alapján döntenek, hogy a kúrmányok milyen gazdasági környezetet alakítanak ki. Azt pedig az amcsi és a nekik szolgáló európai politikusok döntötték el.

ez a nevem senki 2022.05.04. 11:21:35

@arthurthedent: szépen be
bi
zonyítottad 4 sor
ban lenin ifjú hogy le
nin if
jú vagyol

arthurthedent 2022.05.04. 12:16:36

@ez a nevem senki: Te ostoba vagy b+. Soha nem írtam egy szemernyi pozitív dolgot sem a kommunistákról, úgyhogy nyugodtan bocsánatot kérhetsz.

arthurthedent 2022.05.04. 12:25:29

@midnight coder: Mondjuk erről a "kijev szelleme" dologról jobban tennéd, ha nem fake news magyar cikkeket olvasgatnál, akkor rájönnél, hogy csúsztatásokra meg hazugságokra épülő álhírt terjesztesz.

Az ukrán légierő maga figyelmeztette a világot, hogy "kijev szelleme" csak legenda, mire a magyar cikk azzal jön, hogy "elismerték, hogy hazudtak". Másik magyar cikk meg anno arról írt, hogy a lelőtt ukrán pilóta még halála után is harcol. Gondolom azt is propagandának vélted? :D

citrix 2022.05.04. 12:40:25

@ez a nevem senki: Miért, te hiszel annak aki Lenun szobrokat koszorúz és csókolgat? Én valahogy nem.

BOAR 2022.05.04. 12:44:13

@citrix: Ne marháskodj, ez a nevemsenki gyerek leninfejet ragasztott egy antonio banderas szexbabára, azóta azzal kefél.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.04. 13:17:44

Azért Orbán csak egy látnok, ha nem táltos. Anno 2015-ben még egy fia migráncs se járt felénk, már azzal ijesztgette a népet, hogy migráncs áradat jön. Persze akkoriban nem moszkvába, hanem ankarába tette a szépet, és mit ád isten, a törökök felől meglódult a migráncsok serege. Feltehető, hogy most is kitáltoskodta a háború végét. De kinek kéne elmondani? Hát a papának., akinek a főnöke mindent lát és mindent tud.

arthurthedent 2022.05.04. 13:20:00

@midnight coder: Ja, ebben már szó sincs arról, hogy "beismerték, hogy hazudtak" ami a másik cikk címe volt, meg amit állítottál? Szóval, ha jól értem, akkor lassan elismered, hogy nem volt igaz, amit mondtál?

ez a nevem senki 2022.05.04. 13:25:40

@arthurthedent: tan
ulj +
angulusul vagy ford
íttasd le
kör
ül írták hogy ha
zugság

arthurthedent 2022.05.04. 13:25:54

@látjátok feleim szümtükkel: "Anno 2015-ben még egy fia migráncs se járt felénk, már azzal ijesztgette a népet, hogy migráncs áradat jön."

Baromság, 2015-ben már több mint egymillió menekült érkezett európába, magyarországon is voltak bőven. Hazugságokat terjesztesz.

tomfree 2022.05.04. 13:40:56

Azért meglepődnék, ha putyin egy kis, jellegtelen Eu-s ország vezetőjének számolna be a titkos, hadüzenet nélküli támadásáról, amiről a belső körén kívül kb senki se tudott. Nem akkora faktor a Viktorunk, hogy ilyenekbe avassa be.

Serény Vélemény 2022.05.04. 14:08:32

Az ukránok (ugyanúgy, ahogy a ruszkik is) hazudnak. És ez most a bloggernek is lejött végre valahára?

Ménár Atya 2022.05.04. 14:55:16

Mindig is tudtam, hogy mi vagyunk a világ közepe, és viktor mozgatja a szálakat.
Ezért is jelentette neki putyin a terveket jóváhagyásra.
Hiába na, mégis csak orbi irányít mindent, és ma jégesőt jósoltak, pedig az csak viktor parancsán múlik, hogy lesz, vagy nem lesz, egyedül talán Chuck Norris lenne ilyesmire képes, de őt is orbi irányítja, és nem érdemes megütnie ,mert orbi mindent előbb tud, és elhajol :)
Nemsokára majd jön bidé elnök, meg a kinai,indiai, brazil, mert le kell zárni az első félévet, és nekik is jelenteni kell orbinak, meg elmondani a titkos terveiket, hogy az értelmiségi magyar ellenzék tudjon min rágódni amikor azok megvalósulnak :D

Kivlov 2022.05.04. 15:16:39

És ha előre szólt (volna) akkor mi van? "Legális, nem?"

GyMasa 2022.05.04. 15:24:21

@Serény Vélemény:
Nem-nem!
Az oroszok, mocskos, aljas, szemét módon hazudnak, ellenben az ukránok maximum "tévednek".

midnight coder 2022.05.04. 15:37:53

@arthurthedent: "The Ukrainian government had previously been key in creating and perpetuating the myth of a single brave and particularly on-target fighter pilot.

“People call him the Ghost of Kyiv. And rightly so,” the government tweeted in February of the reputed mysterious figure, saying the pilot had “already become a nightmare for invading Russian aircraft.”

Ugye nem kell lefordítanom? :-)

Medgar 2022.05.04. 15:37:54

@bordon: Azt ne hagyd ki, hogy gyakorlatilag a teljes nATO hírszerzés az ukránokak dolgozik, nem a hadianyag állította meg az oroszokat, hanem az valósidejű információ minden csapatmozgásukról...

arthurthedent 2022.05.04. 15:39:59

@Serény Vélemény: "Az ukránok (ugyanúgy, ahogy a ruszkik is) hazudnak."

Egy ukrán mondott egy baromságot. Erre te azzal jössz, hogy "az ukránok hazudnak". Mennyire korrekt! Az orosz felsővezetés eddig mindig mindig, mindenben hazudott. Tehát akkor a ruszkik is hazudnak, nincs különbség az ukránok meg a ruszkik közt.

Ezt a hozzáállást még gyerekesnek sem nevezném. :D

bordon 2022.05.04. 15:41:21

@Medgar: A hadianyag, kiképzés és nyilván az információk azonnali átadása segíti az ukránokat. Magyarország mit láthatott előre, amit Amerika és az Egyesült Királyság műholdjai, hírszerzői, lehallgatói vagy az ukrán titkosszolgálat nem?

arthurthedent 2022.05.04. 15:42:38

@Medgar: "Azt ne hagyd ki, hogy gyakorlatilag a teljes nATO hírszerzés az ukránokak dolgozik, nem a hadianyag állította meg az oroszokat, hanem az valósidejű információ minden csapatmozgásukról..."

Hát persze. Meg lehet magyarázni, nem k.rták el a ruszkik, csak a világ gonosz velük szemben. Az oroszok fasza gyerekek, csak a gazdaságuk, a jogrendjük nem ér sz.rt sem, a titkosszolgálatuk meg a hadseregük. Meg az iparuk. Meg hát az egész állam bűnözőkből áll, de fasza gyerekek.

arthurthedent 2022.05.04. 15:46:29

@Medgar: "az valósidejű információ minden csapatmozgásukról..."

Nos, ha az oroszok nem sima analóg rádiókkal beszélnék meg merre mennek, akkor talán nem tudnák olyan pontosan az ukránok, hogy hogyan mozognak a csapatok. Meg talán valamit kellene tenni a játékdrónok ellen.

Persze a ruszkik amúgy egy igen faszányos elektronikus rendszert csináltak, csak sajnos nem készült el, viszont pár nagyon fasza luxusyacht lett a pénzből. Ez lett volna a rendszer, amivel lehetetlenné tették volna a távirányítású drónok bevetését, csak elvesztek a százmilliók. Valahogy... :D

arthurthedent 2022.05.04. 15:53:31

@midnight coder: “People call him the Ghost of Kyiv. And rightly so,” the government tweeted in February of the reputed mysterious figure, saying the pilot had “already become a nightmare for invading Russian aircraft.”

Ugye nem kell lefordítanom? :-)

Okés, ebben mi volt a hazugság? Az, hogy az emberek elkezdték úgy emlegetni, hogy kijev szelleme, vagy az, hogy a megszálló orosz repülők rémálma volt?

Nem értem, most már annyit tologattad a kapufát, hogy most már tényleg nem tudom, hogy mit is állítasz.

Sir Gombóc 2022.05.04. 16:04:37

@midnight coder: "A karaktert az ukrán emberek alkották meg. Ennek ellenére hozzátették, hogy a szellem mítosza valamilyen szinten mégis valós,

mivel nem egy embert, hanem az összes ukrán pilótát szimbolizálja, akik nem hagyják, hogy az oroszok uralják az eget az ország felett. "
Ergo gyagya vagy.

bordon 2022.05.04. 16:07:36

@arthurthedent: Az ukránok szájából ömlik a hazugság. Én kezdetben nekik drukkoltam, aztán volt az az eset, amikor teleajvékolták a világot azzal, hogy a csúnya ruszkik rakétacsapást hajtottak végre Kijevben valami bevásárlóközpont ellen és ez háborús bűncselekmény. Nem az, de azt is elfelejtették bevallani, hogy a bevásárlóközpont aljában ukrán rakétatüzérség állomásozott. Akkor az oroszok nagyon helyesen azonnal leleplezték az ukránok hazugságait. Onnantól kezdve gyanús lett, hogy bármit csinálnak az oroszok, az ukránok háborús bűnt kiáltanak. Az Azov, Aidar és Dnipro zászlóaljak csillogó szemű jófiúiról is sikerült kiderítenie a nyugati médiának, hogy neonácik és ultranavionalista futballhuligánok alkotják. A Vice csinált riportot erről évekkel ezelőtt, csak hát ezt ma nem mutogatják.
Az is kiderült, hogy Mariupol elhagyására Zelenszkij engedélyt adott az Azov fegyvereseinek még a bekerítés előtt. De ők maradni akartak, aztán civilieket vertek, akik menekülni akartak az oroszok zöld folyosóján át. A Mariupolban magukat megadó ukrán tengerészgyalogosokat gyalázta az Azov parancsnoka videóüzenetben. Aztán Orbán Viktor miniszterelnök úr gyalázására vetemedett Zelenszkij, azt sugallta, hogy Orbán kétségbe vonta a bucsai atrocitások megtörténtét. Holott annyit mondott, hogy független, nemzetközi vizsgálatnak kell felderítenie a háborús bűnöket. Ahogy az most történik is, ahogy egyébként a múltban is történt más esetekben (Bosznia, Koszovó, Ruanda stb.). Szóval láthatóvá vált mindenki számára, hogy az ukrán propaganda ellenséget keres a magyarokban, élezi a feszültséget a magyarság ellen, valószínűleg azokat a fegyvereket, amiket a nyugati imperialista hatalmak most rájuk borítottak, a magyar emberek ellen is fel fogják használni az ukrán banderista fegyveresek.

arthurthedent 2022.05.04. 16:30:18

@bordon: "Az ukránok szájából ömlik a hazugság. Én kezdetben nekik drukkoltam, aztán volt az az eset, amikor teleajvékolták a világot azzal, hogy a csúnya ruszkik rakétacsapást hajtottak végre Kijevben valami bevásárlóközpont ellen és ez háborús bűncselekmény."

"Az ukrán főügyészség jelentette korábban, hogy orosz bombatámadás érte a Kijev északnyugati részén elhelyezkedő Podilszkijben található bevásárlóközpontot, amelynek következtében legalább 8 ember vesztette életét."

""Több robbanás volt a fővárosi Podil kerületben" - írta Vitalij Klicsko Telegram-oldalán. "Értesüléseink szerint több lakóházat és egy bevásárlóközpontot találtak el. Már riasztották a helyszínre a mentőegységeket, orvosokat és a rendőrséget" - tette hozzá.

Klicsko szerint a bevásárlóközpont, illetve több parkoló autó is lángra kapott."

Hát én mindenhol ezt találom, hogy bevásárlóközpontot ért támadás, több ember meghalt. Nem mondták, hogy civilek voltak, nem mondták, hogy ez háborús bűncselekmény. Nem lehet, hogy te összekeversz valamit? Például azt amit az ukránok mondtak azzal, ahogyan valami újságíró félreértette? Mikor mondták az ukránok, hogy ez háborús bűn volt?

arthurthedent 2022.05.04. 16:31:46

@bordon: "Nem az, de azt is elfelejtették bevallani, hogy a bevásárlóközpont aljában ukrán rakétatüzérség állomásozott. Akkor az oroszok nagyon helyesen azonnal leleplezték az ukránok hazugságait."

Háborúban nem szokták bejelenteni, hogy hol vannak vagy voltak rakétatüzérségek. :) Szóval akkor milyen hazugságot is lepleztek le az oroszok?

arthurthedent 2022.05.04. 16:34:46

@bordon: "Onnantól kezdve gyanús lett, hogy bármit csinálnak az oroszok, az ukránok háborús bűnt kiáltanak. Az Azov, Aidar és Dnipro zászlóaljak csillogó szemű jófiúiról is sikerült kiderítenie a nyugati médiának, hogy neonácik és ultranavionalista futballhuligánok alkotják."

Okés, hol van az leírva, hogy ultranacionalisták vagy a futballhuligánok, esetleg a nácik nem emberek? Főleg, hogy az egész orosz felsővezetés náci és ultranacionalista? :D És ki mondta, hogy csillogó szemű jófiúk?

Te nem szereted a nacionalistákat. Eddig rendben van. Akkor miért védid a ruszkikat?

arthurthedent 2022.05.04. 16:39:10

@bordon: "A Mariupolban magukat megadó ukrán tengerészgyalogosokat gyalázta az Azov parancsnoka videóüzenetben. "

A csecsenek vezetője meg azt mondta, hogy mindenkit lefejeznek, aki ellenáll Putyin parancsainak. Aztán bevetették az oroszok a Wagner csoportot, akik konkrétan Hitler kedvenc zeneszerzőjéről kapták a nevüket.

A Wagner csoport semmivel sem kevésbé náci mint az Azov brigád. A különbség csak az, hogy Putyin a nácizmusra hivatkozva támadta meg Ukrajnát, Ukrajna viszont nem támadta meg a nácizmusra hivatkozva Oroszországot.

arthurthedent 2022.05.04. 16:43:37

@bordon: "Zelenszkij, azt sugallta, hogy Orbán kétségbe vonta a bucsai atrocitások megtörténtét. Holott annyit mondott, hogy független, nemzetközi vizsgálatnak kell felderítenie a háborús bűnöket. "

"Orbán Viktorra célozhatott az ukrán elnök, amikor a Bildnek adott interjújában egy meg nem nevezett EU-s tagország kormányfőjéről beszélt, aki arra kért külön bizonyítékot, hogy a bucsai vérengzés nem megrendezett jelenet – közölte a Jevropejszka Pravda."

"A lengyel kormánypárt elnöke, a Jog és Igazságosságot (PiS) vezető Jaroslaw Kaczynski nemrég kijelentette, hogy ha Orbán nem látja, mi történt Bucsában, akkor szemészhez kellene mennie. Mivel a magyar kormányfő nyilvánosan nem beszélt arról, mit gondol a bucsai vérengzésről, lengyel politikai szövetségesének kritikus kijelentése elég fura volt, kicsit lógott a levegőben anélkül, hogy kiderülne, mire reagál ezzel Kaczynski."

Ahogyan én látom konkrétan a lengyelek vádolták ezzel Orbánt, nem az Ukránok.

GyMasa 2022.05.04. 16:49:02

@arthurthedent:
"Háborúban nem szokták bejelenteni, hogy hol vannak vagy voltak rakétatüzérségek. :) Szóval akkor milyen hazugságot is lepleztek le az oroszok?"
Nos, ha jól tudom, civil épületekben elrjeteni bármiféle katonaicélpontot azonnak katonai célponttá teszi az addigi civil helyet.
Mellesleg mintha az eleve haborús bün lenne...

Itt egy cikk:
www.reuters.com/world/europe/kyivs-mayor-says-shelling-kills-least-one-podil-district-2022-03-20/
Az Ukránok azt jelentették ki, hogy az oroszok lebombáztak egy bevásárlóközpontot.
Az oroszok pedig pontosították ezt a "tévedést" azzal az infoval, hogy az ukránok katonai célokra használták azta a "civil" épületet.
A hírben az van, hogy 6 áldozat van.
Nem katonákról beszélnek, azaz azt gondolhatnád, hogy civilek voltak az áldozatok.
""Russia fired at our shopping centre. The mall and the residential buildings around it have suffered terrible damage," Mykola Medinskiy, an army chaplain, told Reuters, adding there were no strategic military objects in the area."
Konkrétan azt írják, hogy nem volt katonai célpont ott.
Pedig, az oroszok szerint meg igen.
Amiröl még egy video-t is nyilvánosságra hoztak.
Persze, tudom, ez sem gyöz meg téged erröl, és továbbra is ragaszkodni fogsz a saját verziódhoz.

arthurthedent 2022.05.04. 16:49:48

@bordon: "Szóval láthatóvá vált mindenki számára, hogy az ukrán propaganda ellenséget keres a magyarokban, élezi a feszültséget a magyarság ellen, valószínűleg azokat a fegyvereket, amiket a nyugati imperialista hatalmak most rájuk borítottak, a magyar emberek ellen is fel fogják használni az ukrán banderista fegyveresek."

Féligazságokból, félreérttésekből, háborús propagandából szőttél magadnak egy hálót, hogy azt hozd ki az áldozat valójában bűnös, a bűnös pedig áldozat. Elfogult vagy.

arthurthedent 2022.05.04. 16:51:37

@GyMasa: "Nem katonákról beszélnek, azaz azt gondolhatnád, hogy civilek voltak az áldozatok."

Tehát az ukránok nem állították, hogy háborús bűn történt ebben az esetben, nem állították, hogy civilek voltak az áldozatok, csak te azt gondoltad. Utána pedig jön a vád, hogy az ukránok hazudtak. Nos, nem hazudtak akkor?

HaD 2022.05.04. 16:57:23

@bordon: figyeljbameg....az ukránokat a nato meg a ruszkik ép Budapesten fosztották meg az atom fegyvereiktöl ami a világ akkori második legnagyobbja volt azzal hogy garantálják Ukrajna sérthetetlenségét....ha ez nincs ma nincs ukrán háború bmeg....mindenki kussol....arról nem beszélve hogy a natot ez esetben nem hogy belerángatni kellene hane számon kérni hogy hogyan is volt a qrva nagy atomalkukban a szu szétesése után mit is "garanáltak"...az hogy a ruszkik mit garantalnák arról meg kérdezd csak a lengyeleket....

HaD 2022.05.04. 17:02:42

@arthurthedent: nem elfogult hanem teszteli a hozzászólásokat....afféle "elemzö" vagy ha jobban tetszik "sajtós"...amiket itt írkálnak(és a válaszokat) azt valahol tel-avivaban adták ki (akik amúgy tanácsokkal...khmmmm/parancsokkal...látják el a "magyar" kurmányokat)és valszeg valami magyar agitpropos banda gyüjti be elöválogatva ....

GyMasa 2022.05.04. 17:15:56

@arthurthedent:
Nézd, neked szíved joga, hogy a homokban tartsd a fejedet!
Amint veget ér ez az egész,n sokkal többet fogunk tudni arról, hogy mi is az igazság ezügyben.
Nekem még mindig az az álláspontom, hogy nem szabad egyik félnek sem elhinni a bemondásait.
Mindenesetre nekem már az is egy óriási felkiáltójel, hogy gyakorlatilag nincsenek ukrán katonai veszteségek!
Szóval, én 99.99% biztos vagyok abban, hogy arról ordas módon hazudnak az ukránok.

HaD 2022.05.04. 17:16:42

a témához visszakanyordva ...ok hogy nem szólt véletlenülsem putyin a magyaroknak arról amira készül(tegyük fel)...de akkor mit keresett orbánc pár nappal az invázió elött pont putyinnál...ahol állítólag "nagyon észnél kellett lennie..." ha arról tárgyalt amit amúgy szakbizottsági pláne szerzödés szinten már rég letárgyaltak(gázszállítás Paks II)akkor abban mit "izzadt le"???....és milyen eredményre jutott...mondjuk arra hogy mindenáron kitart az esetleges energetikai szankciók vétója mellett(lásd a valóságot)???....és mire jutott Paks II esetében???....már ha feltételezzük hogy e (már leszerzödött)kérdésekben járt ép arra....aztán mikor kitört a különleges müvelet akkor hirtelen dolga akadt szerbiában az ottani válsztások elött....mikor a nyugat arra gyúrt hogy nehogy a balkánon is kitörjön a balhé...lehet hogy a szerb elnök idrodája jobban védett egy putyinnal való telózgatásra????

GyMasa 2022.05.04. 17:18:43

@arthurthedent:
"Tehát az ukránok nem állították, hogy háborús bűn történt ebben az esetben..."
A civilek ok nélküli bombázása az háborús büncselekmény.
Nem kell külön kijelenteni.

HaD 2022.05.04. 17:23:31

@GyMasa: te mit tennél??mindent nem követnél el ha rád törnék az ajtót anyád apád megölnék az asszonyt lányod megeröszakolnák rád meg vadásznának???...döbbenet hogy az a probléma hogy az aukránok mit ahzudnak mikor ölik öket....

arthurthedent 2022.05.04. 17:28:10

@GyMasa: "Nekem még mindig az az álláspontom, hogy nem szabad egyik félnek sem elhinni a bemondásait."

Okés, csak, hogy tisztázzuk mi történt.
- Hazudtak, mert ezt mondták.
- Nem mondták.
- Meg ezt mondták.
- Nem mondták.
- Meg ezt mondták.
- Azt meg a lengyelek mondták.

Erre te azzal jössz, hogy nem szabad elhinni egyik félnek sem a bemondásait. De vedd észre még csak arról volt szó, hogy mit nem mondtak az ukránok.

A másik meg az, hogy úgy bizonyítani, hogy X oldal hazudott, hogy "egyik félnek sem hiszek" elég galád. Nem hiszel. Jó. A fényképeknek hiszel? A videofelvételeknek? A helyszínen lévő külföldi sajtónak? A helyszínen lévő nemzetközi vizsgálóbizottságnak?

A harmadik meg az, hogy úgy állítod be itt valamiféle szimmetrikus világ van. Az egyik is hazudik, a másik is, ugyan, egyik sem jobb mint a másik. Igen ám, csakhogy az egyik oldalon képtelen hazugságok vannak, nulla bizonyíték és hosszú, sok évtizedes története a hazudozásnak. A másik oldalon meg mérhetetlen mennyiségű felvétel meg mérhetetlen mennyiségű tanú, műholdfelvételek, minden.

A helyzet rohadtul nem szimmetrikus.

inebhedj - szerintem 2022.05.04. 17:31:45

@arthurthedent:

Sőt, Hitler kedvenc zeneszerzője előtt tisztelegve még emléktáblát is kihelyeztek az orosz nácik a Vigadó téren, a Bartókon meg mindenféle fércműveit sugározzák, és ez csak a jéghegy csúcsa!

arthurthedent 2022.05.04. 17:31:49

@GyMasa: "A civilek ok nélküli bombázása az háborús büncselekmény.
Nem kell külön kijelenteni."

- Az ukránok hazudtak, mert azt mondták, hogy lebombázták a bevásárlóközpontot és ez hábprús bűncselekmény volt.
- Nem mondták.
- De nem is kell mondani.

Akkor hol hazudtak? Ha nem mondták, hogy ebben a bevásárlóközpontban civilek voltak, akkor miben is hazudtak? Ha nem mondták, hogy ennek a bevsárlóközpontnak a felrobbantása háborús bűncselekmény volt, akkor miben hazudtak?

Ja, nem hazudtak? Okés.

GyMasa 2022.05.04. 17:31:50

@HaD:
Na, akkor mégis hazudnak az Ukránok?
Most eléggé összezavaartál...

"...döbbenet hogy az a probléma hogy az aukránok mit ahzudnak mikor ölik öket...."
Nem, nem az a probléma!
A bloggazda folytonosan kimagyarázza az összes állítást, ami szerint az ukránok sem mondanak mindig igazat, és az a kategórikus álláspontja, hogy kizárólag az oroszok hazudnak, az Ukránok meg mindig igazat mondanak.
Természetesen, ehhez az állásponthoz amúgy minden joga megvan, ezt én nem vitatom el töle, csak nem értek egyet vele.
Szerintem most mindkét fél hazudik, amit csak tud!
Nekem az a véleményem, hogy az állításai vaoszínüleg nem fognak szépen öregedni...
De, ezt majd csak utólag fogjuk megtudni.

GyMasa 2022.05.04. 17:35:27

@arthurthedent:
Nézd, te amúgy egy egészen nomralis ember vagy!
Vannak jó meglátásaid is, amikkel egyet is értek.
Szerintem ebben a témában nem tudsz elfogulatlan lenni, amit megértek, mert nagyon felháborító, ami folyik, és véget kellene ennek érnie. (el sem kellett volna kezdödnie)
Szóval, részemröl befejeztem ezt a vitát, mert nem látom, hogy sok értelme van tovább folytatni.
Majd térjünk vissza a témára, ha véget ért ez az egész.

arthurthedent 2022.05.04. 17:42:04

@GyMasa: "A bloggazda folytonosan kimagyarázza az összes állítást, ami szerint az ukránok sem mondanak mindig igazat, és az a kategórikus álláspontja, hogy kizárólag az oroszok hazudnak, az Ukránok meg mindig igazat mondanak."

Te hülye vagy ecsém, de nem kicsit. Soha nem mondtam olyat, hogy az ukránok mindig igazat mondanak. Ez egy baromság, vannak vagy 40 milliónyian, hogy mondanák mindannyian mindig igazat?!

Ráadásul háború van, a háborúban nem mondanak igazat a kormányok, az egyszer biztos. Túlértékelik az eredményeiket, alulértékelik az ellenséget, nagyobb lelkesedést becsülnek a saját csapatoknak, nagyobb erőt tulajdonítanak nekik és így tovább. Soha nem mondtam, hogy egy háborúban álló kormány mindig mindenben igazat mond.

"Természetesen, ehhez az állásponthoz amúgy minden joga megvan, ezt én nem vitatom el töle, csak nem értek egyet vele."

Nem, hanem trollkodsz, olyan álláspontot adsz a számba, amivel könnyen lehet vitatkozni, mert a valós álláspontomban nem tudsz belekötni.

"Szerintem most mindkét fél hazudik, amit csak tud!"

Nem. Ez a hamis szimmetria. Az oroszok minden lényeges dologban hazudtak, képtelenségeket állítottak, még azt sem ismerik be, hogy háború van.

Az ukránoknak pedig nagyon fontos érdekük, hogy komoly, erkölcsi kérdésben, erkölcsileg védhetetlen hazugságot ne mondjanak, mert a nyugat jóindulatán múlik a sorsuk.

"Nekem az a véleményem, hogy az állításai vaoszínüleg nem fognak szépen öregedni..."

Én cáfoltam bizonyos dolgokat. Állítottatok dolgokat, ezt mondták az ukránok, azt mondták, ezt hazudták, azt hazudták. Rákerestem a guglival, mit ad isten nem azt mondták, nem ők mondták. Akkor? Melyik állításom fog rosszul öregedni?

Az a helyzet, hogy nem bírsz belekötni abba, amit mondtam és most azzal jössz, hogycáfolni próbálod azt, amit nem mondtam meg azzal emberkedsz, hogy majd sok év múlva meg tudod majd cáfolni.

"De, ezt majd csak utólag fogjuk megtudni."
Mit? Azt, hogy mit mondtak az ukránok a múlt hónapban? Hogyan?!

midnight coder 2022.05.04. 17:44:02

@arthurthedent: Ezek szerint még is le kell:

"The Ukrainian government had previously been key in creating and perpetuating the myth of a single brave and particularly on-target fighter pilot. People call him the Ghost of Kyiv. And rightly so,” the government tweeted in February of the reputed mysterious figure, saying the pilot had “already become a nightmare for invading Russian aircraft.”

Én ezt nagyjából így fordítanám:

Az ukrán kormány előzőleg kulcsszerepet játszott a különlegesen bátor és eredményes vadászpilóta legendájának megteremtésében és fenntartásában. "Az emberek Kijev szellemének hívják. És joggal." tweetelte a a kormány februárban a híres, titokzatos alakról, mondván hogy a pilóta "már rémálmává vált a megszálló orosz gépek számára".

midnight coder 2022.05.04. 17:45:25

@arthurthedent: szerk: rémálommá vált a megszálló orosz gépek számára, vagy rémálmává vált a megszálló orosz gépeknek. De kb. mindegy.

midnight coder 2022.05.04. 17:48:42

@arthurthedent: "Ráadásul háború van, a háborúban nem mondanak igazat a kormányok, az egyszer biztos. Túlértékelik az eredményeiket, alulértékelik az ellenséget, nagyobb lelkesedést becsülnek a saját csapatoknak, nagyobb erőt tulajdonítanak nekik és így tovább. Soha nem mondtam, hogy egy háborúban álló kormány mindig mindenben igazat mond."

Kérdés csak az, hogy miben hazudtak még? Pl. biztos, hogy a lemészárolt civilek mind az oroszok áldozatai voltak?

GyMasa 2022.05.04. 17:55:44

@arthurthedent:
"Soha nem mondtam olyat, hogy az ukránok mindig igazat mondanak."
Akkor említs már meg csak egy hazugságot, ami szerinted is az volt a részükröl!
Mert, nekem egy sem rémilik, csak az, hogy mindig megmagyaráztad, hogy az nem volt hazugság.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.04. 17:58:16

@GyMasa: "Szóval, én 99.99% biztos vagyok abban, hogy arról ordas módon hazudnak az ukránok."

Én 100%-ig.

@arthurthedent: " Igen ám, csakhogy az egyik oldalon képtelen hazugságok vannak, nulla bizonyíték és hosszú, sok évtizedes története a hazudozásnak. A másik oldalon meg mérhetetlen mennyiségű felvétel meg mérhetetlen mennyiségű tanú, műholdfelvételek, minden."

És te beszéltél ezekkel a tanúkkal, meg láttad a műholdfelvételeket, vagy csak elolvastad, amit a New York Times abszolút megbízható igazságként elénk köpött? Ha csak a józan eszedre támaszkodva figyelnéd az ukrán vádakat és győzelmi jelentéseket, beláthatnád, hogy nem tudnak hitelesnek látszani.

Ez a Zelenszkij ugyanolyan hisztériázásba kezdett többször is, mint Makizaj másfél hónapja, és éppannyira lehet szavahihető is. Értem, meg van támadva az országa, és az addigi jóbarát amerikai meg angol tanácsadók felszívódtak, ők meg ott állnak egyedül, megmagyarázható, hogy miért hisztizik, de a módszer ettől még nem lesz sikeresebb.

arthurthedent 2022.05.04. 18:06:00

@midnight coder: "Kérdés csak az, hogy miben hazudtak még? Pl. biztos, hogy a lemészárolt civilek mind az oroszok áldozatai voltak?"

Most ezzel mi a fenét akarsz? Aki túlbecsüli az általa elpusztított repülőgépek számát az nyilván titokban civileket gyilkol az utcán? Vagy mit? Lehet, hogy nem is az oroszok gyilkolnak civileket?

Azt sem tudjuk, hogy hány tízezer civilt gyilkoltak le, hátrakötözött kézzel, megerőszakolva, meztelenre vetkőztetve, megkínozva és te most azzal jössz, hogy "de lehet, hogy nem is az oroszok voltak"?

Beteg vagy b+!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.04. 18:07:26

@midnight coder: "Pl. biztos, hogy a lemészárolt civilek mind az oroszok áldozatai voltak? "

Feltehetjük, jóindulattal, hogy igen. A békesség kedvéért. De akkor engem az érdekelne, hogy a civilek között még hány katona is volt a halottak között, mert az oroszok sem olyan ostobák, hogy passzióból civil tömegekre lövöldözik el a hadianyagukat. A lakosság terrorizálás nem volna új találmány, ott volt London bombázása csak egy példaként, de nehéz elhinni, hogy az ukránok nem olyan tetvek, mint az arabok, a tálibok meg a többi szutykos, és nem bújnak a katonáik civil sorfal mögé. Az ukránok nem voltak ilyen jófejek a világ előtt, amíg az oroszok meg nem támadták őket. Aki most kék-sárga színekbe öltöznek, azokat megkérdezném, hogy fél éve vajon mit szóltak volna ahhoz, hogy a gyerekük ukrán vőlegénnyel jön haza a kirándulásról vagy hogy ukrán vendégmunkások költöztek a szomszédba. Akkor is magukra terítették volna az ukrán lobogót? Messziről bűzlik ez a nagy szimpátia, ennyit bárki beláthat.

És közben szépen lassan egy csomó ország beavatkozik a háborúba. A sunnyogó Nyugat szép csendben felsorakozik a világháborúhoz.

arthurthedent 2022.05.04. 18:10:26

@Androsz: "És te beszéltél ezekkel a tanúkkal, meg láttad a műholdfelvételeket, vagy csak elolvastad, amit a New York Times abszolút megbízható igazságként elénk köpött? Ha csak a józan eszedre támaszkodva figyelnéd az ukrán vádakat és győzelmi jelentéseket, beláthatnád, hogy nem tudnak hitelesnek látszani."

Tehát. Ott a hulla. A tanú elmondja mi történt. Felrakják a netre. Te erre azt mondod, hogy a tanú nem hiteles, ergo nem is gyilkolnak az oroszok, akik azt mondják, hogy nem is voltak holtestek.

Az orosz propagandát fogadod el hitelesnek, mert mégis jobb érzés, hogy nincsenek embertelenségek? Nyilván csecsniában sem voltak, szíria mészárosa csak viccből kapta a nevét, a műholdképek csalások, megrendezett az egész.

Ja, a föld meg lapos. Na, fasza! Én nem b.szom itt tovább a rezet, ti is inkább menjetek gyíkembert fényképezni. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.04. 18:12:24

@arthurthedent: "Azt sem tudjuk, hogy hány tízezer civilt gyilkoltak le"

"Az OHCHR [ENSZ] közlése szerint az orosz inváziókezdete óta 3153 civil halálos áldozatot regisztráltak Ukrajnában." (portfolio.hu)

Ez néhány megszólaló szerint népirtás.

"A becslések 800 ezer és 3 millió közé teszik a vietnámi áldozatok számát. A háborúban valamivel több mint 58 000 amerikai vesztette életét. " (Wikipédia: Vietnámi háború)

Az amerikaiak népirtásért felelősek? Zelenszkij szól már nekik?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.04. 18:14:33

@arthurthedent: "Az orosz propagandát fogadod el hitelesnek"

Te is még csak itt tartasz? Aki szerint az ukránok hazudnak, az oroszbarát? Aki ennyire hülye, az hogy kaphat indexes főhelyet? Az oroszok is hazudnak, természetesen ez nem is kérdés.

arthurthedent 2022.05.04. 18:19:48

@Androsz: "Az OHCHR [ENSZ] közlése szerint az orosz inváziókezdete óta 3153 civil halálos áldozatot regisztráltak Ukrajnában." (portfolio.hu)

Ez azoknak a civil áldozatoknak a száma, akiknek megtalálták a testét. Az, hogy a hónapok óta megszállt területeken hány halott van, hogy hányat égettek el, hányat temettek tömegsírokba senki sem tudja, mint ahogyan azt sem, hogy hány embert hurcoltak el.

"Ez néhány megszólaló szerint népirtás."
Te nagyeszü, a népirtás nem az áldozatok számától lesz népirtás.

"A népirtás vagy genocídium[1] bizonyos bűncselekményeknek valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával történő elkövetését jelenti."

Putyin kimondta, hogy nincs olyan, hogy ukrán emberek, innentől kezdve igencsak jogos népirtásnak nevezni amit csinálnak.

"Az amerikaiak népirtásért felelősek? "
Igen, az amerikai őslakosok esetében mindenképpen. A vietnémiak esetében nem volt cél a vietnámi nép vagy akármilyen nép kiirtása.

arthurthedent 2022.05.04. 18:21:04

@Androsz: "Te is még csak itt tartasz? Aki szerint az ukránok hazudnak, az oroszbarát?"

Nem, nem azt mondtam. Próbáld meg értelmezni. Azt mondtam, hogy egy bizonyos csávó az orosz propagandát fogadja el hitelesnek, nem azt, hogy mindenki, aki szerint az ukránok hazudnak. Nem olyan bonyolult ám ez, ne csinálj úgy, mintha nem értenéd.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.04. 18:23:54

Sok fideszgeci hogy átment propagandamajomba!
Basszátok ti szájba az elvtelen jellemtelen gerinctelen féreg kurva anyátokat!
Remélem pénzért vagytok ilyen patkányok!
Bár nagy részetek inkább meggyőződéses idióta.

lobaszopiatej 2022.05.04. 18:26:41

Kárpátalját is mingyá nekünk adja putyóféreg.
Csak előbb szarrábombázza mint szokta, így biztos nem marad ott ellenálló..

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.05.04. 18:56:34

@arthurthedent: "A népirtás vagy genocídium[1] bizonyos bűncselekményeknek valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítésének szándékával történő elkövetését jelenti."

Akkor megnyugodva mindannyian kijelenthetjük, hogy akik rögtön népirtást kiáltottak, amikor az ilyen dolgok felől tájékozatlan Zelenszkij ezt a szót bedobta a nyugati hírkalapba, azok óriásit tévedtek, hiszen az fel sem merülhet, hogy az oroszok az ukrán népet kiirtani tervezik. Ha ez lenne a szándékuk, akkor elővennék az amerikaiak által oly sikerrel, mégis a népirtás vádját elkerülni képes fegyverét, a napalmot, vagy elpottyantanának néhány piszkos bombát, és utána csak hátradőlnének a tévé előtt. Nem is lenne szükségük a katonai veszteségek eltitkolására. De az orosz hadsereg szenved, katonai célpontokat próbál kiemelni, nem törődik azzal, hogy ők állítólag minden ukránt ki akarnak irtani.

Mi a bánatért kell inni ezeknek a sötét ukránoknak a szavait? Hazudnak, más is megtenné. Szennyes módon vagdalkoznak is, talán erre is akadna másik példa, bár én nem tartom jó ötletnek. De úgysem ez dönti el a háborút, hanem a tőzsde meg a fegyvergyártók. A háború a világháborúvá való kiteljesedése közelében jár, és leszarom én az összes ukránt és oroszt, névsorban és csoportosan is, tőlem szórakozhatnak egymással, a bátor Nyugatot is leszarom, mert nekik van elég pénzük háromszoros áron kifizetni a gázt, engem az érdekel, hogy az én seggemet ki fogja megvédeni.

Ménár Atya 2022.05.04. 19:05:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Választás előtt még egész normális voltál, kicsit talán nagy mellénnyel, de nem voltál ekkora tahó, gondolom, most kijött a valóság némelyikötökből egy ekkora zakó után, és bemutatjátok a komcsi vadparaszt mivoltotokat :)
Higgadj le, már csak 4 év, és vége.
:)

Ménár Atya 2022.05.04. 19:07:20

@lobaszopiatej:
ÉS mit kezdenénk vele, bizos megköszönnénk, és béke barátság lenne, főleg az eus tagországokkal :)
Propagandának, jó, amúgy marhaság.

Ménár Atya 2022.05.04. 19:10:30

"Átvették a magyar gyermekvédelmi törvényt, beszakadt a Disney-részvények árfolyama"
Gondolom orbán megegyezett ebben is putyinnal, és majd átvesszük Disneyland területének egy részét amikor bevonul putyin, mert ezt is mondta orbánnak legutóbb, :D

Leylandi 2022.05.04. 19:26:55

@Ménár Atya: ne hidd, hogy ezek létező személyek! Ezek egy-egy ügynökregisztráció, öt-hat ember is dolgozik egy nick mögött, és leírják nekik, hogy te vagy a jó rendőr, te a rossz, te az entellektüel, te meg a tajtparaszt. Amikor az egyik már nem tud új káromkodásokat, cserélnek. Mert amelyik a magyargyűlölő ukránokat feltétel nélkül szopja, az fizetett ügynök mind, mert ép ésszel senki nem mosdatja azt, aki el akarja vágni a torkát. Ezek minimálbéres gimi érettségis szarjankók, műszak elején eléjük teszik a sorvezetőt, aztán aszerint kell írogatni. Namost képzeld el, egy ilyenen számonkéred, milyen volt választás előtt... :-o lehet, még az egyiküknek írsz, aztán már a másik válaszol, mert letelt a műszak, azt se tudja már nyomorult, hogy melyik kecskebaszó kollégája írogatott neked épp választás előtt...

Maxval nem birca 2022.05.04. 19:32:08

@Androsz: Azért baszd már anyádat szájba a ravatalán te fasz állat !
Egy dolog, hogy szeretem vagy utálom az ukránokat békeidőben vagy hogy a saját országukban halomra öli őket egy csapat rohadt ruszki troll !

Maxval nem birca 2022.05.04. 19:34:14

@Leylandi: Te is baszd anyádat szájba a ravatalán te másik fasz állat ! Majd ha téged lőnek szarrá a ruszki orkok akkor ugassál geci!

Leylandi 2022.05.04. 19:34:30

@Androsz: "Mi a bánatért kell inni ezeknek a sötét ukránoknak a szavait?"

Senki nem issza, ezek sem. Egyszerűen ez a munkájuk. Az egyik ember parizert ad el, a másik hidakat tervez, a harmadik meg itt csicskázik, mosdatja azt, akit épp a gazdája pénzügyi érdeke szerint előírtak neki. Mert amíg lószar van, veréb is van. Elteszi érte a fizetséget, útközben vesz rajta húsz deka fűrészporos orsivirslit, aztán otthon, csöndben lehet, hogy jobban utálja a minket utáló ukránokat, mint te. Nem kell ezen csodálkozni, ilyen a világ, manapság már MINDENHOL, minden kormány és jelentősebb cég ezt csinálja, gondolod, épp nálunk nincs tele fizetett ügynökökkel az összes blog?

Leylandi 2022.05.04. 19:36:27

@Maxval nem birca: kurva geciszopóállatazanyádpicsáját parizerzabáló csicska, húzz vissza az odvadba betűzni a korcs kuvaszodnak!
Na. Ezekkel csak így lehet. Ebből értenek.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.04. 19:40:14

@GyMasa:

Logikusnak látszik az érvelésed, de arra nem ad magyarázatot, az oroszok távolról honnan tudhatták, hogy az a bizonyos bevásárlóközpont katonai célra használt épület? Az ukránok otthon voltak, az oroszok meg ideiglenesen állomásoztak ott, igaz lőttek is a hazaiakra, , már miért is nekik higgyen az ember?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.04. 19:47:22

@Androsz:

Ki? Hát az oroszok. Majd idejönnek megint és negyven évig ideiglenesen itt fognal állomásozni, aztán majd jön egy ifjú Orbán és zt kiabálja, hogy ruszkik haza. Ennyit arról, hogy az ukránok hazudnak.
Persze felmerül a kérdés, hogy a Corvin köziek is hazudtak, és ezért lőttek rájuk az oroszok? Talán mg kéne erről interjúvolni a Mariskát.

Bandibacsi34 2022.05.04. 20:21:27

Vegre egy poszt, amivel egyet ertek!

Sir Gombóc 2022.05.04. 20:22:09

@Leylandi: hú de okos vagy! Jah, nem..

GyMasa 2022.05.04. 20:45:57

@Androsz:
"Én 100%-ig."
Valószínűleg neked van igazad.

"... és az addigi jóbarát amerikai meg angol tanácsadók felszívódtak, ők meg ott állnak egyedül, megmagyarázható, hogy miért hisztizik, de a módszer ettől még nem lesz sikeresebb."
Szerintem nem szívodtak azok fel...
Hatvansok napja a CIA csak au urkánokat látja el szerintem élő hírszerzési adatokkal.
Kizártnak tartom, hogy az ukrán hadsereg csak úgy, magától lenne ilyen sikeres!
(Most a nyilvánvalóan kamu veszteségi adatokat leszámítva is.)
Az a baj, ha valaki elkezdi összerakni a képet, akkor az egyenként határeset hírek sajnos nem adják ki a teljes képet, de nagyon.

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.04. 21:05:53

@GyMasa: "Hatvansok napja a CIA csak au urkánokat látja el szerintem élő hírszerzési adatokkal." - miért? Kit látna még el?

áltudományos memetikai pszichovírus 2022.05.04. 21:08:07

@Leylandi: Nyugi, én vagy ötven nicken írok egyedül!

arthurthedent 2022.05.04. 21:08:31

@Androsz: "Mi a bánatért kell inni ezeknek a sötét ukránoknak a szavait? Hazudnak, más is megtenné."

Az, hogy az oroszok néirtást követnek -e el vélemény kérdése. Nem lehet hazugság, mert nem tényállítás. Az érved viszont logikai hibás, mert attól, hogy népirtást követnek el még nem biztos, hogy:
1) népirtás a céljuk,
2) csak a népirtás a céljuk
3) a népirtásnak mindenképpen a leggyorsabb módját akarják elkövetni
4) az általad bemutatott gyorsabb módja egyáltalán lehetséges.

Tudod jön a Columbo hadnagy és azt mondja, hogy te éjszaka bemásztál az ablakon és megmérgezted a nagyapádat úgy, hogy mérget tettél a gyógyszerábe. Erre te azzal jössz, hogy ha csak meg akartam volna ölni, akkor miért nem szúrtam szíven tegnap az ünnepi vacsorán?

Hát azért például, mert meg akartad úszni.

És mégegy: a népirtás nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy népet TELJESEN ki akarnak irtani. Az oroszok nyilván nem akarják megölni az összes ukránt, meg akarják tizedelni őket, hogy a többieket generációkon keresztül rettegésbe tartsák. Ez egy szokásos orosz módszer. Már többször megtették, olvass történelemkönyveket.

ulpius66 2022.05.04. 21:18:11

"Putyin előre szólt a magyaroknak, hogy lerohanja Ukrajnát"

Putyin szólt az ukránoknak is!
(csak azok nem hitték el....)

GyMasa 2022.05.04. 21:21:18

@látjátok feleim szümtükkel:
"Logikusnak látszik az érvelésed, de arra nem ad magyarázatot, az oroszok távolról honnan tudhatták, hogy az a bizonyos bevásárlóközpont katonai célra használt épület?"
Műholdak és drónok?
Illetve az oroszok piszok jók a humán hírszerzésben is.

" Az ukránok otthon voltak, az oroszok meg ideiglenesen állomásoztak ott, igaz lőttek is a hazaiakra, , már miért is nekik higgyen az ember? "
Ne higyjél egyiknek sem alapból!
Pont ez a lényeg!
Azt azért tisztázzuk, hogy a haditechnika kurvára dárga, azaz annak semmi hadi értéke nincs, ha az oroszok porig rombolnak egy tök üresen álló plázát, amikor mondjuk ugyanazzal a rakétával egy laktanyát is lerombolhattak volna.
(vagy, ha éppen használták is, de az éjszaka közepén nem volt ott senki)
Alapvetően a rakéták túl drágák a civilek ellen.
Arra nagy távolságból (20 km felett) a bombázások jók, 20km alatt pedig a tüzérség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.05.04. 21:36:42

@ulpius66: Itt vagy te mocsok?

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

arthurthedent 2022.05.04. 21:48:10

@GyMasa: "Műholdak és drónok? Illetve az oroszok piszok jók a humán hírszerzésben is."

Vicces, hogy mindenki osztja az észt. :) Nem cikizésből mondom, csak vicces.

Szóval: drónnal figyelték a környéket, a felvételen látszik, hogy követi a drón a katonai járműveket, amik ki-be jártak. Nem tudták szerintem, hogy mi van benn, vannak -e benn civilek, azt tudták, hogy katonai járművek jönnek-mennek. A járművek típusából látták, hogy valószínűleg kézifegyverekért mennek, abból meg a rakéta volt a lényeges.

Egy biztos: katonai járművek jöttek-mentek és ettől ez az épület jogos katonai célponttá vált. Viszont szerintem sokkal kisebb volt a katonai jelentősége mint ahogyan azt sokan gondolják, pár ember volt benn, szerintem egy-két teherautónyi rakétával, néha bement egy-egy kisebb jármű, nem is teherautók voltak.

Mindegy, katonai célokra használták, gondolom nem is voltak ott civilek.

"Azt azért tisztázzuk, hogy a haditechnika kurvára dárga, azaz annak semmi hadi értéke nincs, ha az oroszok porig rombolnak egy tök üresen álló plázát, amikor mondjuk ugyanazzal a rakétával egy laktanyát is lerombolhattak volna."

Több szempontból is hibás az érvelésed:
1) Nincs laktanya. Ha lenne, akkor sem ott lennének a katonák. Háború van.
2) Az oroszok nem tudták szerintem mekkora a jelentősége volt a létesítménynek, valószínűleg nem sok (nyolc halott, olyan katonák, akik felszerelést rakodtak), de hatalmas épület volt és ehhez jó nagy rakéta kellett.
3) A puszta tény, hogy egy ilyen hatalmas épületet egy rakétával lenyomtak komoly hatással van a morálra mindkét oldalon.
4) Közismert, hogy hiperszónikus rakétát használtak, ami nyilván tök felesleges egy épületnél aminek nincs is légvédelme. Azért használtak hiperszónikus rakétát, hogy megmutassák ilyenjük is van. Meg azért, mert nem találtak jobb célpontot a hiperszónikus rakétának.

Szóval igen, az egésznek az oroszok számára nagyobb a propaganda haszna mint valós katonai haszna, ez világos. Mint ahogyan az is, hogy nem volt jobb katonai célpont. Ami azt jelenti, hogy az orosz haderő kínlódik, az ukránok nem hajlandóak szép rendezett frontba rendeződni, csoportosulni, hogy az orosz haderő hatékonyan felléphessen ellenük.

GyMasa 2022.05.04. 21:56:29

@áltudományos memetikai pszichovírus:
"miért? Kit látna még el? "
Az lényegtelen!
Viszont, ha tényleg az Ukránokat látja el, akkor az kicsit árnyal azon a képen, amit a "szar, lerohadt orosz hadseregről" fest elénk a szabad, fésodratú média, hiszen, akkor az oroszok nem (csak) a "hősies ukránok" ellen harcolnak, hanem a z USA ellen is, igaz csak áttételesen...

arthurthedent 2022.05.04. 21:59:47

@GyMasa: "Alapvetően a rakéták túl drágák a civilek ellen.
Arra nagy távolságból (20 km felett) a bombázások jók, 20km alatt pedig a tüzérség."

Ez a gondolatmenet is hibás. Au ún. multiple launch rocket system (katyusa) elég olcsó, irányítatlan, rakétákból áll. Nem túl drágák, van belőle egy csomó, nem lehet vele mást csinálni mint nagy területeket megszórni, úgyhogy lövik vele a lakosságot. Vagyishát igazából lőnek vele amerre látnak, rohadtul nem foglalkoznak vele, hogy mi van ott.

Olcsó, kevés ember kell hozzá, könnyű szállítani, messze elmegy, sokkal kényelmesebb és szerintem olcsóbb is mint a nehéztüzérség.

Ebből az a tanulság, hogy az oroszoknak eleve olyan eszközeik vannak, amikkel a lakosságot lehet hatékonyan irtani. Aki azt mondja, hogy az oroszok nem is lövik a lakosságot, annak érdemes elmenni és megnézni a neten, hogy mit csinál pár ilyen üteg, amikor megállnak vele az út szélén és elkezdenek lőni.

Ezekkel kisvárosokat, falukat, városrészeket lehet ledarálni, nem alkalmasak egy mobilis, rejtett, taktikai helyzetet kereső katonaság ellen. Hát persze, hogy a lakosságot lövik, mi mást lőnének?

arthurthedent 2022.05.04. 22:10:40

@GyMasa: "kicsit árnyal azon a képen, amit a "szar, lerohadt orosz hadseregről" fest elénk a szabad, fésodratú média, hiszen, akkor az oroszok nem (csak) a "hősies ukránok" ellen harcolnak, hanem a z USA ellen is"

Elmégy a youtube-ra és megnézel filmeket. Látni fogod, hogy lerohadt orosz hadsereg. Rengeteg lerohadt szarral. Többségében 60-as meg 70-es években készült fegyverekkel. Gondolj bele, 50-60 éves tankokkal, ágyúkkal harcolnak.

Az oroszoknak csak az az egyetlen szerencséje, hogy az ukránok is ugyanilyen elavult eszközökkel, meg még régebbiekkel vannak felszerelve.

Ahogy elkeudenek lassan befutni a NATO modern nehézfegyverei az oroszok iszonyat megszívják. Az új ágyú beméri a régi ágyú lövedékét, kilövi az ő lőszerét és ahogy az elhagyja a csövet a csőszájféknél rátölti a célpont GPS koordinátáját.

Az orosz ágyú egyet lő, állítólag 98%-os valószínűséggel lövik ki elsőre. :(

És a svédek már elkezdtek ilyen lőszert küldeni, a németek radarvezérelt tankvadászt, meg a csoda tudja még mit nem.

Az ukránok jelenleg 1960-es ágyúkkal lőnek, az 80 éves! Négy generáció, apa, fia, unoka, dédunoka! Képzeld el, ha a modern kézifegyverek után modern tüzérséget is kapnak!

GyMasa 2022.05.04. 22:13:30

@arthurthedent:
"Egy biztos: katonai járművek jöttek-mentek és ettől ez az épület jogos katonai célponttá vált."
A cikkben viszont az állt, hogy nem volt jelentősebb katonai célpont a közelben.
Ami, szerinted nem hazugság, hanem csak félreértés, hiszen az oroszok mást értettek "jelentősebb" alatt, mint az ukránok?
Komolyan kérdezem, hogy mit gondolsz erről!

" Viszont szerintem sokkal kisebb volt a katonai jelentősége mint ahogyan azt sokan gondolják, pár ember volt benn, szerintem egy-két teherautónyi rakétával, néha bement egy-egy kisebb jármű, nem is teherautók voltak."
AZ lehet, de már egyetlen katona is katonai célponttá tesz egy épületet, tehát a mértéknek nincsen jelentősége.

"Mindegy, katonai célokra használták, gondolom nem is voltak ott civilek."
Szerinted.
Én néztem másik Youtube csatornákat is, amiken ennek az ellenkezőjét állították az ukárn túlélők, de arra meg megkaptam, hogy azok a tudósítók, pedofilok, és/vagy az USA haditengerészettől kirúgott kémek, akiket nem csuktak életfogytiglanra börtönbe, hanem szabadon elmentek orosz, fizetett propagandistának.

"Több szempontból is hibás az érvelésed:"
Ez az én véleményem.

"1) Nincs laktanya. Ha lenne, akkor sem ott lennének a katonák. Háború van."
Akkor helyettesíts be a "laktanya" szó helyére bármit, aminek katonai jelentősége van, mondjuk egy géppuskafészket, vagy egy mesterlővész helyzetét.
Ez nem érvelési hiba.

"2) Az oroszok nem tudták szerintem mekkora a jelentősége volt a létesítménynek, valószínűleg nem sok (nyolc halott, olyan katonák, akik felszerelést rakodtak), de hatalmas épület volt és ehhez jó nagy rakéta kellett."
Nem tudom, nem vagyok az ismeretek birtokában, hiszen nem láttam a teljes jelentést az esetről.
Amúgy, pedig a z idézett cikkben NEM katonának nevezték az áldozatokat.

"3) A puszta tény, hogy egy ilyen hatalmas épületet egy rakétával lenyomtak komoly hatással van a morálra mindkét oldalon."
Igen, ami egy igencsak fontos eleme a hadviselésnek!
Tehát ismét csak nem gyengíti,hanemerősíti az érvelésemet.

""4) Közismert, hogy hiperszónikus rakétát használtak, ami nyilván tök felesleges egy épületnél aminek nincs is légvédelme. Azért használtak hiperszónikus rakétát, hogy megmutassák ilyenjük is van. Meg azért, mert nem találtak jobb célpontot a hiperszónikus rakétának."
Vagy azért, mert amíg odaért Kijevig a rakéta, út közben LEHETETT légvédelem is.
És, egy ilyen esetben biztosra mész egy olyan rakétával, amit nem tudnak semmiképpen kilőni.
Mert, ha mégis kilövik, akkor meg egy, az oroszokon gúnyolódó cikk jelent volna meg.
Azt meg te sem szeretnéd az oroszok helyében, ugye?
Hiszen, épp ma olvashattuk, hogy az oroszok még a légifölényt sem tudták mostanra megszerezni...

"Szóval igen, az egésznek az oroszok számára nagyobb a propaganda haszna mint valós katonai haszna, ez világos."
Igen, csak nem ez a lényeg, hanem, hogy az ukrán hírben egyrészt szó nem volt katonai célpontról, csak a pláza kéről lerombolt civil épületekről, másrészt pedig nem voltak megemlítve a katonai áldozatok sem.
Illetve a káplán (ami eleve érdekes, miért egy tábori lelkész nyilatkozik??) szerint nem volt jelentős katonai célpont.
Na, most erre mondhatod, hogy nem egy ordas-nagy, nyilvánvaló hazugság, de az biztos, hogy a színtiszta igazságtól is elég messze áll.

"Mint ahogyan az is, hogy nem volt jobb katonai célpont."
De az volt.
Az előbb te magad írtad le!

" Ami azt jelenti, hogy az orosz haderő kínlódik, az ukránok nem hajlandóak szép rendezett frontba rendeződni, csoportosulni, hogy az orosz haderő hatékonyan felléphessen ellenük. "
Ezt miből gondolod?
Én ilyet nem írtam!

arthurthedent 2022.05.04. 22:20:12

@GyMasa: "Komolyan kérdezem, hogy mit gondolsz erről!"

Nem tudom, ezerszer írnak ugyanarról, egymástól veszik át a dolgokat. A leggyakrabb ilyenkor az, hogy egyrészt ezt a kínai-telefon játékot játszák, másrészt nem lehet tudni, hogy ki mondja az egyes gondolatokat.

Az ukránok mondanak valamit, azt valaki lefordítja angolra, azt az amerikai hírcsatorna amerikai hírmagyarázója elmagyarázza, az indexes csávó elolvassa, leírja magyarul. Hát persze, hogy tök sok baromság van benne. Attól félnek, hogy meghaltak -> valószínűleg meghalhattak -> meghaltak.

A másik az, hogy nem idéznek pontosan, nem tudod, hogy ki mit mondott.

"Az ukrán vezetés bejelentette, hogy az oroszok rakétával elpusztítottak egy bevásárlóközpontot. Ez már nem az első háborús bűn."

Akkor most az ukránok mondták, hogy ez egy háborús bűn volt, vagy a magyar cikk szerzője vagy az amerikai hírolvasó értette úgy, hogy szándékosan civilekre lőttek és ő tette hozzá, hogy háborús bűn?

Mondta az ukrán, hogy orbán, vagy azt már a magyar csávó tette hozzá?

Szóval ja. Sokszor félreértés az egész.

GyMasa 2022.05.04. 22:21:58

@arthurthedent:
"Ez a gondolatmenet is hibás.
Au ún. multiple launch rocket system (katyusa) elég olcsó, irányítatlan, rakétákból áll. Nem túl drágák, van belőle egy csomó, nem lehet vele mást csinálni mint nagy területeket megszórni, úgyhogy lövik vele a lakosságot. Vagyishát igazából lőnek vele amerre látnak, rohadtul nem foglalkoznak vele, hogy mi van ott."
Nem, te csak szimplán a szavakon lovagolsz...
Annyira éreztem, hogy ebbe fogsz belekötni, hogy ezeket kihagyom...
ALAPVETŐEN a bombázás és a tüzérség a két "olcsó" módja a lakosság moráljának a felőrlésére.
És, nem vagyok biztos benne, hogy a katyusák nem a tüzérség részét alkotják.
Attól, hogy egy állítás nem 100%-osan fedi le a te gondolataidat, nem lesz a teljes gondolatmenet hibás.

"Ebből az a tanulság, hogy az oroszoknak eleve olyan eszközeik vannak, amikkel a lakosságot lehet hatékonyan irtani."
A hiperszónikus rakéta pont nem az.
De, amúgy, igen vannak olyanok nekik IS.
Meg az Ukránoknak IS.
Meg a világ bármelyik hadseregének IS.

" Aki azt mondja, hogy az oroszok nem is lövik a lakosságot, annak érdemes elmenni és megnézni a neten, hogy mit csinál pár ilyen üteg, amikor megállnak vele az út szélén és elkezdenek lőni."
De NEM tüzérséggel lőttek és KATONAI célpontra ebben a speciális esetben, ezt te magad írtad fentebb.

"Ezekkel kisvárosokat, falukat, városrészeket lehet ledarálni, nem alkalmasak egy mobilis, rejtett, taktikai helyzetet kereső katonaság ellen. Hát persze, hogy a lakosságot lövik, mi mást lőnének? "
De NEM tüzérséggel lőttek és KATONAI célpontra ebben a speciális esetben, ezt te magad írtad fentebb.

arthurthedent 2022.05.04. 22:22:33

@GyMasa: "A cikkben viszont az állt, hogy nem volt jelentősebb katonai célpont a közelben."

Az eredeti cikk több célpontról szól. Házakat lőttek szét meg egy bevásárlóközpontot. Az eredeti cikk arról szólt, hogy nagyon ismert központ volt, ahol sok bevásárlóközpont volt, amolyan üzleti negyed. Namost ezt már a hatodik olvasatban valaki lehet úgy írta, hogy "nem laktanyák, nem katonai környék, nem voltak komoly katonai létesítmények". Gondolom én...

arthurthedent 2022.05.04. 22:26:04

@GyMasa: "Nem, te csak szimplán a szavakon lovagolsz..."

Okés. Jelenleg írott kommunikációt folytatunk, kizárólag szavak vannak. Mi a fenét tudnék tenni, mint a szavaidat komolyan venni. Szó szerint venni?

Az volt a mondás, hogy nem valószínű, hogy az oroszok a lakosságot rakétáznák, mert a rakéták drágák erre, akkor már inkább ágyukat használnának.

Nos, nem, nem minde rakéta drága, ha meg a rakétából van dögivel és másra nem jó, akkor miért biztos nem fogják azt mondani, hogy "most nem lőjük ki, mert túl drága".

arthurthedent 2022.05.04. 22:30:16

@GyMasa: "De NEM tüzérséggel lőttek és KATONAI célpontra ebben a speciális esetben, ezt te magad írtad fentebb."

És azt is leírtam, hogy HIPERSZÓNIKUS rakétával lőttek egy épületre, amiről TUDTÁK, hogy 0 légvédelme volt. Ha katona van benne, ha polgár, ez indokolatlan. A hiperszonikus rakéta kurva drága és teljesen felesleges opda lőni vele, ahol egy orosz felderítődrón háborítatlanul repked egy fél órája.

Tehát: teljesentarthatatlan az az álláspont, hogy ilyet nem vetnének be polgárok ellen, mert felesleges, hiszen látjuk, hogy akkor is bevetik, ha felesleges.

Páldául azért, mert kurva messze lőnek vele, ez maradt és így tudják félelemben tartani a jó messze punnyadó lakosságot. Vagy azért, hogy megmutassák előlük nem lehet elbújni. Vagy azért, hogy megmutassák ők nem fognak rakétán spórolni. Vagy azért, mert ostobák. Ki tudja?

GyMasa 2022.05.04. 22:31:21

@arthurthedent:
"Elmégy a youtube-ra és megnézel filmeket. Látni fogod, hogy lerohadt orosz hadsereg. Rengeteg lerohadt szarral. Többségében 60-as meg 70-es években készült fegyverekkel. Gondolj bele, 50-60 éves tankokkal, ágyúkkal harcolnak."
Már a T72 sem 50-60 éves, hanem max 50 (egy kis jóindulattal)
A T80 meg a T90 meg még ennél is modernebbek.
Az ágyúknak meg nem tudom, miért bajuk, ha öregek?
Az nem egy túl bonyolult szerkezet...

"Az oroszoknak csak az az egyetlen szerencséje, hogy az ukránok is ugyanilyen elavult eszközökkel, meg még régebbiekkel vannak felszerelve."
Ja, meg a 2+ hónapja rájuk öntött nyugati technológia...

"Ahogy elkeudenek lassan befutni a NATO modern nehézfegyverei az oroszok iszonyat megszívják."
HA azok elérnek a frontra, ÉS lesz, aki tudja kezelni azokat.
Ha az oroszok kilövik a konvojokat, meg a vasúti hidakat, és/vagy nincs üzemanyag, akkor azért nehéz lesz majd a nem annyira kicsi Ukrajnán keresztülfuvarozni azokat a modern eszközöket...

"Az új ágyú beméri a régi ágyú lövedékét, kilövi az ő lőszerét és ahogy az elhagyja a csövet a csőszájféknél rátölti a célpont GPS koordinátáját."
Jaja, és a csőszájfék honnan tudja meg azokat a GPS koordinátákat?

"Az orosz ágyú egyet lő, állítólag 98%-os valószínűséggel lövik ki elsőre. :("
Állítólag.
Igen, akkor biztos is.

"És a svédek már elkezdtek ilyen lőszert küldeni, a németek radarvezérelt tankvadászt, meg a csoda tudja még mit nem."
Lásd fentebb...
- Kell logisztika
- Kell képzett ember
- Kell alkalmas fegyver.
Ha bármelyik hiányzik, akkor kb. semmit nem ér a modern lőszer.

"Az ukránok jelenleg 1960-es ágyúkkal lőnek, az 80 éves! Négy generáció, apa, fia, unoka, dédunoka! "
Én nem annyira látom, miért baj, ha egy ágyú 60+ éves.
Ugyanúgy tud rombolni, mint a modernek, maximum a sokadrészbe kerülő lövedékből sokszor annyit kell kilőni, hogy egy találjon.

"Képzeld el, ha a modern kézifegyverek után modern tüzérséget is kapnak! "
Hát, ha tudják kezelni, akkor biztos jó lesz nekik, de én nem vagyok biztos benne, hogy a fentiek miatt ez be is fog következni.

arthurthedent 2022.05.04. 22:33:24

@GyMasa: "A hiperszónikus rakéta pont nem az.
De, amúgy, igen vannak olyanok nekik IS.
Meg az Ukránoknak IS.
Meg a világ bármelyik hadseregének IS."

Közismert tény, hogy az oroszoknak a modern hadseregekhez képes arányaiban SOKKAL kevesebb okorakétája, okosbombája, okoslőszere van. Az is közismert, hogy a gazdaság blokkolása miatt nem tudják pótolni őket. És az is közismert, hogy eljutottak abba a stációba, amikor bizony már spórolni kell.

Van viszont iszonyatosan sok 1960-as meg 1970-es katyusa.

arthurthedent 2022.05.04. 22:35:19

@GyMasa: "Hát, ha tudják kezelni, akkor biztos jó lesz nekik, de én nem vagyok biztos benne, hogy a fentiek miatt ez be is fog következni."

Ez igaz, én is szkeptikus vagyok. A nyugat 3-6 hónapokat szokott kiképzésre adni, itt meg napok állnak rendelkezésre. Hát nyilván lesz hiba rendesen. Meg majd nyilván nem tudják minden előnyét kihasználni. Meg nem tudják javítani őket.

arthurthedent 2022.05.04. 22:39:22

@GyMasa: "Én nem annyira látom, miért baj, ha egy ágyú 60+ éves.
Ugyanúgy tud rombolni, mint a modernek, maximum a sokadrészbe kerülő lövedékből sokszor annyit kell kilőni, hogy egy találjon."

Iszonyatosan nagy a különbség! Még buta lőszerrel is! Amikro négy-öt ütegenként egy központi irányítás is jár hozzá, radarral meg társaival, akkor nem mindegy ám!

Nézd meg azokat a felvételeket, hol a tankokat ágyúval lövik ki tucat kilométerekről és mindet telibe lövik a drón meg csak figyel! Az internet tele van ilyen "nem értjük hogy lehet ilyen pontos az ukrn tüzérség" hozzászólásokkal... Hát nyilván már van pár cuccuk, csak nem kötötték az orrunkra. :)

CSOKKI MÁLNA 2022.05.04. 22:43:54

@arthurthedent: Mert ha ugye Leopárdokkal indulnak meg, azokat nem fogja a Javelin. Ja,de..

CSOKKI MÁLNA 2022.05.04. 22:49:39

@arthurthedent: Hányadik ukrán fegyverlerakatot, lőszerraktárat, üzemanyag telepet, trafóházat lövik ki a ruszkik 7m-es találati szórású Iskander rakétával a kőkorszakban megrekedt oroszok, akár több száz km-ről?

GyMasa 2022.05.04. 22:51:24

@arthurthedent:
"És azt is leírtam, hogy HIPERSZÓNIKUS rakétával lőttek egy épületre, amiről TUDTÁK, hogy 0 légvédelme volt. "
Honnan tudod, hogy tudták?

"Ha katona van benne, ha polgár, ez indokolatlan. A hiperszonikus rakéta kurva drága és teljesen felesleges opda lőni vele, ahol egy orosz felderítődrón háborítatlanul repked egy fél órája."
És, mi van, ha műholdról figyelték meg?

"Tehát: teljesentarthatatlan az az álláspont, hogy ilyet nem vetnének be polgárok ellen, mert felesleges, hiszen látjuk, hogy akkor is bevetik, ha felesleges."
Ezt én nem is állítottam soha.
Az egész onnan indult, hogy szerinted kizárólag az oroszok hazudoznak össze-vissza, mégpedig mindig.
Azóta kiderült, hogy az ukránok sem mondanak mindig igazat.
Nekem ez semennyire nem volt meglepetés, de szerintem igazőból neked sem.
Azt el kell ismernem, hogy az ukránok egy pár nagyságrenddel profibbak a kommunikáció terén, de az semmit nem változtat azon a tényen, hogy egy jól megfogalmazott hír, ami egy csúsztatáson alapul, nem lesz igaz ettől.
Csak a felületes olvasó szopja be.

"Páldául azért, mert kurva messze lőnek vele, ez maradt és így tudják félelemben tartani a jó messze punnyadó lakosságot."
De, ennek a speciális esetnek NEM a lakosság megfélemlítése volt az elsődleges célja, hanem egy katonai célra használt civil objektum megsemmisítése.
Itt a lakosság moráljának a rombolása csak másodlagos volt.
Tudod mi jó a lakosság félelemben tartására?
Az iraki, meg afgán lakodalmak lebombázása UAV-ről.

" Vagy azért, hogy megmutassák előlük nem lehet elbújni. Vagy azért, hogy megmutassák ők nem fognak rakétán spórolni. Vagy azért, mert ostobák. Ki tudja? "
Vagy mindezek együtt, azzal a nem elhanyagolható céllal, hogy szeretnének győzni...

GyMasa 2022.05.04. 22:53:23

@arthurthedent:
"Közismert tény, hogy az oroszoknak a modern hadseregekhez képes arányaiban SOKKAL kevesebb okorakétája, okosbombája, okoslőszere van. Az is közismert, hogy a gazdaság blokkolása miatt nem tudják pótolni őket. És az is közismert, hogy eljutottak abba a stációba, amikor bizony már spórolni kell."
Akkor szólj nekik, hogy ideje elkezdeni.
Vagy ne!
Tökmindegy!
Ha igazad van, akkor hamarabb lesz vége ennek az egésznek.

"Van viszont iszonyatosan sok 1960-as meg 1970-es katyusa. "
...amit nem használnak tól intenzíven, ugye?
Pedig, azzal lehetne csak igazán, válogatás nélkül irtani a civil lakosságot...

Ménár Atya 2022.05.04. 22:53:54

"Az Egyesült Államok elnöke több nyelvbotlást is elkövetett, miközben az Ukrajnának nyújtott amerikai segítségről beszélt. Azt mondta, az Egyesült Államok „gondoskodott arról, hogy Oroszországnak javelinjei legyenek”, és kiemelte a sikeres „magyar” ellenállást az orosz invázióval szemben."

Na most ennek is van atom gombja, meg putyinnak is, de valahogy ettől már jobban félek,mint a patás putyintól, az legalább direkt hülye de tudja mit akar, ez meg ennyit tud, meg talán a nevét, de már az sem biztos............

GyMasa 2022.05.04. 22:57:28

@arthurthedent:
"Ez igaz, én is szkeptikus vagyok. A nyugat 3-6 hónapokat szokott kiképzésre adni, itt meg napok állnak rendelkezésre. Hát nyilván lesz hiba rendesen. Meg majd nyilván nem tudják minden előnyét kihasználni. Meg nem tudják javítani őket. "
Nemcsak akiképzés a probélma, hanem az, hogy Ukrajna egy kurvanagy ország.
És a Lengyel-Ukrán határtól már lőhetnek (és, bizony lőnek is) ezekre a szállítmányokra az oroszok.ű
A határtól Harkiv kb 1000km-re van. Az teherautóval legalább 12 óra.
És, a harcok még annál is messzebbre dúlnak nagyrészt.

birkamenet 2022.05.04. 22:58:13

@CSOKKI MÁLNA:

Elsüllyet a hightech Moszkva bulgár birka, mett az első tavaszi záport nem birta ki. Bruhaha barom ruszkik!

GyMasa 2022.05.04. 22:58:59

@arthurthedent:
EZt én mind értem, de az alaptéma még mindig a civilek irtása!
Városokat porig rombolni viszont 60+ éves tüzérséggel is lehetne.
Mert azok nem mennek arrébb...

birkamenet 2022.05.04. 23:02:33

@Androsz:

A ruszkik egész történelme a népirtásokról, más népek rabigába hajtásáról szólt. Na meg a helyi kollaboránsaikról: Kádár, orbán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.04. 23:05:17

@Ménár Atya:
@Leylandi: azaz faszok! Nézzétek már meg az adatlapomat seggfejek!
Még a kamu fikanick kamu fikanickezik!
Menthetetlen idióták......

arthurthedent 2022.05.04. 23:06:15

@GyMasa: "Városokat porig rombolni viszont 60+ éves tüzérséggel is lehetne."

De hisz azt teszik! 60+ éves katyusákkal lövik a városokat. Meg kicsit modernebb katyusákkal is. Amikor menőbb rakétákról hallasz azokat általában a hosszabb hatótávolság miatt vetik be. Kárpátalját lőtték ma, nyilván rakétával, mert az ágyú nem visz el odáig.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.04. 23:10:01

@birkamenet: Miért nem vették fel az akciót az ukránok, ha valóban ők lőtték ki?

birkamenet 2022.05.04. 23:10:43

@Androsz:

Te vietnámi traumás, azóta már eltelt pár évtized és megtörtént néhány paradigma váltás, úgyhogy itt az ideje, hogy elkezd a mentális kezelésedet.

Teccik tudni, a ruszkiknál meg pont forditva van: évszázadok alatt semmit sem változtak, ugyanaz a primitiv, semmire nem vitt agressziv nép maradtak. Félázsiaiak.

birkamenet 2022.05.04. 23:12:06

@CSOKKI MÁLNA:

Majd azt felveszik, qmikor Putyin gazdádat fogják lámpavasra rakni.

Ménár Atya 2022.05.04. 23:15:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Látom még mindig a tahó kommunista vadparaszt nyomod.
Te funkcionális analfabéta, mikor írtam én olyat, hogy te más néven is írogatsz?
Na ha ilyet találsz akkor szólj, és megkövetlek, de ha nem, akkor élj a szülőanyád szájával szexuális életet!
Attól hogy bunkó paraszt vagy, még nem lesz igazad.
Na akkor kis okostojás, szokd a fidesz 2/3-ot újabb 4 évig :D:D

CSOKKI MÁLNA 2022.05.04. 23:18:04

@GyMasa: Nagy találati pontosságú rakétákkal semmisítik meg az ukránok kapacitásait a hátországban is.

Ménár Atya 2022.05.04. 23:19:12

@birkamenet:
Jaja, te Dobrev Klára párt leghülyébb felszopója, pont úgy fog lógni Fitymatyi ahogy azt jósoltad Dr. Orbán Viktor miniszterelnöködnek is :D:D
Matyika, orbi ott ücsörög már jakab miniszterelnök előszobájában bilincsbe verve ahogy jósoltad, vagy megint csak kiderült mekkora ostoba sötét tök vagy? :D:D
Na nézzük mit tudsz a legjobban:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=641
:D:D:D
Na pá hülyegyerek, hagylak reggelig kínlódni :D

CSOKKI MÁLNA 2022.05.04. 23:19:29

@birkamenet: Na mi van, nem tudsz válaszolni az ellentmondásra, ugye nagyokos?:)

GyMasa 2022.05.04. 23:20:18

@arthurthedent:
"De hisz azt teszik! 60+ éves katyusákkal lövik a városokat."
Hát, lehet, hogy mostanában ezt teszik, de az elején egészen biztosan nagyon vigyáztak rá, hogy minél kevesebb legyen a polgári áldozat!
Az nem vált be nekik, szóval erősebb fokozatba kapcsoltak.
(ha ez igaz, mert én nem olvastam eddig ukrán oldalról sem olyan hírt, ami szerint az oroszok tüzérésggel porig romboltak volna teljes városokat.)

" Meg kicsit modernebb katyusákkal is. Amikor menőbb rakétákról hallasz azokat általában a hosszabb hatótávolság miatt vetik be. Kárpátalját lőtték ma, nyilván rakétával, mert az ágyú nem visz el odáig. "
Az orosz tüzérségnek kb. 20km a hatótávolsága.
Szerintem a katyusáknak is.
Annál messzebbre bombázók vagy rakéták kellenek.

GyMasa 2022.05.04. 23:24:06

@CSOKKI MÁLNA:
"Nagy találati pontosságú rakétákkal semmisítik meg az ukránok kapacitásait a hátországban is. "
Igen, de a vita onnan indult, hogy az oroszok direkt ukrán civileket és polgári célpontokat lőnek.
Erre hoztam a lnket, amit eredetiben úgy hoztak le az Ukránok (vagy utólag a "szabad" nyugati sajtó) hogy azok az állat, barbár oroszok porig romboltak egy ártatlan plázát.
Aztán kiderült, hogy abban a plázában egy rakáta raktár volt.
Voltak videok is róla, ahogy bemennek a teherautók rakodni.
Ennek ellenére az ukránok mindezzel a kijelentéssel együtt sem hazudnak...
Tudom, nehéz követni, mert a blogger okos, csak kissé csapongnak a gondolatai...

arthurthedent 2022.05.04. 23:32:52

@GyMasa: "Hát, lehet, hogy mostanában ezt teszik, de az elején egészen biztosan nagyon vigyáztak rá, hogy minél kevesebb legyen a polgári áldozat!"

Amíg voltak célpontjaik.

"Az orosz tüzérségnek kb. 20km a hatótávolsága.
Szerintem a katyusáknak is.
Annál messzebbre bombázók vagy rakéták kellenek."

Van kis raketta meg nagyonn, 40-60-90 kilóméterekről olvastam, de a 90-es az már nagy, kevés csövű.

arthurthedent 2022.05.04. 23:34:41

@GyMasa: "Erre hoztam a lnket, amit eredetiben úgy hoztak le az Ukránok (vagy utólag a "szabad" nyugati sajtó) hogy azok az állat, barbár oroszok porig romboltak egy ártatlan plázát."

"Ennek ellenére az ukránok mindezzel a kijelentéssel együtt sem hazudnak..."

Legyünk pontosak: az ukránok ebben az esetben nem hazudtak, soha nem mondták, hogy "ártatlan plázát" romboltak porig.

arthurthedent 2022.05.04. 23:39:17

@GyMasa: "(ha ez igaz, mert én nem olvastam eddig ukrán oldalról sem olyan hírt, ami szerint az oroszok tüzérésggel porig romboltak volna teljes városokat.)"

Mondjuk úgy, hogy városrészeket. Rengeteg ilyen felvétel van.

Sir Gombóc 2022.05.04. 23:40:31

@CSOKKI MÁLNA: nincs ellentmondás, te vagy ehhez is hülye.

Sir Gombóc 2022.05.04. 23:45:07

@GyMasa: a "modern Katyusa", a Grad, ami a 60-as évek terméke olyan 400 km maximális hatótávolságú.
Ne találgass, nem megy az neked.

GyMasa 2022.05.04. 23:48:06

@arthurthedent:
"Amíg voltak célpontjaik."
Az egész nyugati világ egyfolytában szállítja nekik a katonai célpontokat...

GyMasa 2022.05.04. 23:49:11

@arthurthedent:
"Mondjuk úgy, hogy városrészeket. Rengeteg ilyen felvétel van. "
AKkor nem teljes városokat?
És, biztos vagy benne, hogy nem katonai célpontok voltak, hanem csak passzióból lőtték a civileket?

Sir Gombóc 2022.05.04. 23:50:28

@Sir Gombóc: bocs, egy nullával több lett..

GyMasa 2022.05.04. 23:50:55

@Sir Gombóc:
Jaja, és akkor a többi, amit leírtam, ugye automatikusan semmis lesz, mert ... csak?
Örüljl neki, hogy ekkora nagy ász vagy, hogy ezt éppen tudtad!
Büszke lehetsz magadra, hiszen, most aztán jól megmondtatd nekem!
Te világ OKOSA!

GyMasa 2022.05.04. 23:52:50

@Sir Gombóc:
akkor 40km?
Mert, akkor a kb. 20km-rel ANNYIRA mellé találgattam, hogy csak na!
Mondjuk a katyusa amúgy pont nem a tüzérség része...
hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:T%C3%BCz%C3%A9rs%C3%A9gi_fegyverek_t%C3%ADpus_szerint
Én is meglepődtem rajta, de biztos igazuk van...

Sir Gombóc 2022.05.04. 23:55:27

@GyMasa:láttad azokat a felvételeket az orosz harci helikopterek hogyan használják a nem irányított levegő - föld rakétákat? A levegőbe felfelé lőve. Szerinted milyen "pontossággal" találnak ezek célt. És azért így lőnek, mert nem tudnak, mernek a pontosabb támadáshoz kellő távolságra megközelíteni a célt.

arthurthedent 2022.05.04. 23:58:46

@GyMasa: "És, biztos vagy benne, hogy nem katonai célpontok voltak, hanem csak passzióból lőtték a civileket?"

Nem tudok mást mondani mint azt, hogy nézd meg a felvételeket. Pár órát rá kell áldozni, sok a hulladék, keresgélni kell az eredeti felvételeket, de megéri, mert egyszer s mindenkorra TUDNI fogod és nem kell másra hallgatnod.

arthurthedent 2022.05.04. 23:59:39

@Sir Gombóc: "A levegőbe felfelé lőve."

Úgy ám, nekifutásból. El lehet vele nagyjából találni egy falut, ezeket a kis létszámú ukrán gerillákat esélytelen.

Sir Gombóc 2022.05.05. 00:06:16

@GyMasa: a tüzérségi fegyver alapvetően saját meghajtás nélküli lövedékek www.haborumuveszete.hu/minden-ami-robban-es-mergez/pontosabban-messzire

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.05. 00:08:06

@Ménár Atya: mondjuk mi nem igaz abból amit írtam? :))
Élvezd ki a 2/3-ot,de szerintem lesz az 4/5 is:))

gigabursch 2022.05.05. 03:21:45

@bordon:
Aztán a Kígyó szigeti "hősi halottak", a bucsai tarkónlőttek, akik ukrán kézigránáttól haltak meg, az átfestett tankok, az óvodaban, színházban állomásozó katonák, stb.
Aki ennek a Zselénej bármit ad, az asszisztál egy állam öngyilkosságot, ahol a behükyített soviniszta kretének szépen, büszkén felszámolrarják magukat és akkor adott lesz minden Ukrajna életterének újrahuzasahoz.
Majd jön a 7 Nővér kéz a kézben Monsantóval és társaival.

Ménár Atya 2022.05.05. 06:11:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mi van okoska, nem találtad meg, hol írtam hogy több néven írogatsz, és lefagyott az utolsó agysejted is :D:D
Nem rég még nagyon okosnak hitted magad, most meg "fajtázol" meg trágárkodsz.
De nem gond , csináld csak , ettől majd jól lemond orbi biztosan....amennyi eszetek van el is hiszitek, mint márciusban az ellenzéki kétharmadot :D:D
Amúgy nem kell nekem bizonygatnod, hogy nincs más nickneved, én elhiszem, hogy vagy olyan hülye egyedül, mint ha hatan volnál ilyen sötét :D:D
youtu.be/oAJGAnogrLE

arthurthedent 2022.05.05. 06:18:42

@gigabursch: "a bucsai tarkónlőttek, akik ukrán kézigránáttól haltak meg"

Meg a lapos föld, meg a gyíkemberek, meg a chemtrail, meg a fekete helikopterek, meg a kifogyott gyógyszered. Ja. Kemény.

gigabursch 2022.05.05. 07:05:54

@arthurthedent:
Attól nem is féltem, hogy olvasnál Guardian-t

arthurthedent 2022.05.05. 07:58:13

@gigabursch: "Attól nem is féltem, hogy olvasnál Guardian-t"

Hetekig volt Bucsa orosz megszállás alatt. A civileket összekötözött kézzel találták meg az utcán. Hetek óta nem járt arra az ukrán hadsereg. De te olvastad, hogy a civilek ukrán kézigránáttól haltak meg. Sétált az ukrán civil lazán összekötözött kézzel, sehol egy orosz, erre odateleportál egy ukrán kézigránát.

És ezt így még háromszázszor. :D

Nyilván, hiszen az oroszok nem tennének ilyet, oroszország még soha nem támadott meg senkit, nincs is háború, Putyin elvtárs szereti a népet. :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 10:44:14

@arthurthedent:

Te el tudod dönteni hitelt érdemlően, 1100 km-es távolságból, egyoldalú tájékoztatás mellett, hogy valójában mi történt egy ukrajnai kis településen, mikor köztudott, hogy dezinformációs háború is zajlik?

Már a II. világháború befejezéséhez is súlyos dezinformáció kapcsolódott:

Amerikai tábornokok szerint az atombombák bevetése szükségtelen volt katonailag. Japán már a megadásra készült, de az amerikai vezetés ezt elhallgatta. Ezt levéltári anyagok bizonyítják.

Peter Kuznick, a washingtoni Amerikai Egyetem Nukleáris Tanulmányok Intézetének igazgatója szerint "Nem egyszerűen háborús bűnről, hanem emberiség ellenes bűntényről van szó."

A bevetést katonailag szükségtelennek ítélték, a politikai vezetés eröltette az atombombák ledobását, ami az oroszoknak szóló fenyegetés volt. A japánok már a szovjet invázió miatt megadták volna magukat.

Másik, immár nem olyan régi eset: elhitették velünk, hogy az iraki háború szükséges Szaddam tömegpusztító fegyverei miatt. Egy 2016-ban zárult brit vizsgálat gyakorlatilag feleslegesnek minősítette az iraki katonai beavatkozást, kimondva: Nagy-Britannia úgy csatlakozott 2003-ban az iraki hadműveletekhez, hogy lett volna még lehetőség az akkori iraki rezsim fegyverzetének békés leszerelésére. A jelentés szerint legalább 150 ezer, de valószínűleg ennél is sokkal több iraki vesztette életét a háborúban és az azt követő káoszban; az áldozatok nagy többsége civil volt. Azóta egy tapodtat sem haladtak előre a vizsgálatok a civilek halála kapocsán.

Hosszú évekik tagadta a fősodratú sajtó, hogy megígérték: a NATO nem terjeszkedik az Odera-Neisse vonalán túl. Ma már rengeteg bizonyíték került elő a levéltárakból, hogy bizony voltak ilyen, jegyzőkönyvekben rögzített ígéretek, mégpedig a legmagasabb szinten.

Te pedig ebből a fősodratú médiából tájékozódva mondasz verdiktet, ahelyett, hogy megvárnád a független vizsgálatok eredményeit!

gigabursch 2022.05.05. 12:12:34

@arthurthedent:
Elvtárs!
Akkor olvastál-e vagy nem Guardian-t?

A többi az hogy szófosás.

Azt egy szóval sem állítom, hogy a ruszkik a valóságot találnak.
Viszont azt igen, hogy az ukránok eddigi összes állításáról már kisült, hogy gond van a valósággal.
Féligazságokkal operálnak.
A féligazság még nem az igazság felé, hanem a teljes hazugság, mert manipulatív.

S bocsika, de ennek az erőszakos médiadömpingnek nem vagyok hajlandó felülni.
Mindezeken túl, függetlenül attól hogy kinek milyen politikai lelkülete van és intelligensebb mint egy 46-os rendőrcsízma, én elvárom, hogy nézzen már egy kicsit utána a dolgoknak és ha kétely fogalmazódik meg, akkor ne lelkes droid módjára tolja a vezető média hülyeségeit, hanem szűrjön és árnyaljon.

Sir Gombóc 2022.05.05. 12:29:25

@gigabursch: "ahol a behükyített soviniszta kretének "

Mint te?

gigabursch 2022.05.05. 12:31:32

@Sir Gombóc:
Látom fogalmi dugóba keveredtél.
Azt nem várom el, hogy kinődd...

arthurthedent 2022.05.05. 12:32:47

@atomic power 1986DucaDuca: "Hosszú évekik tagadta a fősodratú sajtó, hogy megígérték: a NATO nem terjeszkedik az Odera-Neisse vonalán túl. Ma már rengeteg bizonyíték került elő a levéltárakból, hogy bizony voltak ilyen, jegyzőkönyvekben rögzített ígéretek, mégpedig a legmagasabb szinten."

Butaságokat beszélsz. Ismételgeted amit Putyin mond, az orosz háborús propagandát ismételgeted és ezzel tömeggyilkosokat próbálsz mentegetni.

Sir Gombóc 2022.05.05. 12:35:21

@gigabursch: és ha kétely fogalmazódik meg, akkor ne lelkes droid módjára tolja a vezető média hülyeségeit

Csak megjegyezném, a Guardian is ide tartozik.

Sir Gombóc 2022.05.05. 12:37:36

@gigabursch: a behülyített és a soviniszta jelzők is tökéletesen illenek rád. A baj a te készülékedben van.

arthurthedent 2022.05.05. 12:37:38

@gigabursch: "S bocsika, de ennek az erőszakos médiadömpingnek nem vagyok hajlandó felülni.
Mindezeken túl, függetlenül attól hogy kinek milyen politikai lelkülete van és intelligensebb mint egy 46-os rendőrcsízma, én elvárom, hogy nézzen már egy kicsit utána a dolgoknak és ha kétely fogalmazódik meg, akkor ne lelkes droid módjára tolja a vezető média hülyeségeit, hanem szűrjön és árnyaljon."

Tehát egyrészt elvárod, hogy ne tolja a "vezető" média "hülyeségeit", másrészt meg az oroszok nem tömeggyilkosok, mert neked megírta a Guardian, hogy az ukránokat az ukránok gyilkolják nem is az oroszok. Az oroszok felszabadítani járnak külföldre... ahogyan az közismert.

Merthogy csak az a "vezető média" a hihető, amelyik azt írja, hogy az ukránok az ukrán kézigránátoktól halnak meg.

Él még a nagyapád? Menj hozzá és mondd el neki én küldtelek, hogy akasszon le neked egy nagy maflást. :(

arthurthedent 2022.05.05. 12:45:18

@Sir Gombóc: "Csak megjegyezném, a Guardian is ide tartozik."

Rákerestem a "Bucha" és a "gránát" szavakra, több tucat cikket találtam, ami arról szól, hogy az orosz katonák szeretnek gránáttal civileket ölni. A túlélők elbeszélése szerint úgy tűnik nem akarnak az áldozataik szemébe nézni, visszaküldik a házba meg a pincébe őket és aztán bevágnak egy gránátot. Meg aztán hátulról lövik fejbe a civileket, akkor nem kell szembe nézni velük.

Egy cikket nem találtam arról, hogy ukrán kézigránátokkal öltek volna civileket, de mondjuk én az orosz oldalakon nem olvasok fősodratú médiát. :D

Először azt mondták az oroszok, hogy amikor eljöttek onnan, akkor nem voltak holtestek. Aztán előkerültek a műholdfelvételek, akkor azt mondták, hogy azok élő színészek, merthogy mozog a keze. Utána bemutatták, hogy a mozgás a szélvédőn a vízcsepp volt meg a domború visszapillantó tükör. Most az a legújabb, hogy hát ukrán kézigránát volt.

Össze vissza hazudoznak, csak a sötétben tartott oroszok meg a gondolkodni képtelen magyarok hiszik el.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 12:53:10

@arthurthedent:

"Butaságokat beszélsz. Ismételgeted amit Putyin mond, az orosz háborús propagandát ismételgeted és ezzel tömeggyilkosokat próbálsz mentegetni."

Én nem Putyint szoktam idézni, hanem a nyugati sajtóban megjelent cikkekre hivatkozom. Az a különbség köztünk, hogy te elfogadod a fősodor média híreit egy az egyben, amelyek alapvetően ukrán forrásból származnak, nekem meg van hajlandóságom meghallgatni más véleményeket is. Csak azt nem tudom, hog találsz ebben kapcsolatot a tömeggyilkosság támogatásához! Ez elég érdekes következtetés! A nyugati kulturális rasszizmus és teljesen elvette az eszedet!

CSOKKI MÁLNA 2022.05.05. 13:00:23

@Sir Gombóc: Ennyi tudsz reagálni, te ostoba? Próbáld egy kicsit használni az agyadat.. Az ukik a háború egyik legszimbolikusabb akciójára készülnek: rakétákkal elsüllyeszteni a Moszkva cirkálót. És pászd meg, nem veszik fel, nem rögzítik. Tényleg nagyon életszerű.:)

arthurthedent 2022.05.05. 13:07:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Én nem Putyint szoktam idézni, hanem a nyugati sajtóban megjelent cikkekre hivatkozom."

Szó szerint Putyin mondta, hogy nekik "megígérték", hogy a NATO nem terjeszkedik. Nem jelentették be, nem írták alá, de nekik "megígérték szóban". Ez volt Putyin álláspontja és ezt ismételgeted. Még egy trabant adásvétele esetén sem állja meg a helyét, hogy "de nekem ő megígérte, nem írtuk le". El sem tudod képzelni ez mekkora ostobaság.

"Az a különbség köztünk, hogy te elfogadod a fősodor média híreit"
Mert nem fogadom el a Guardian hírét az ukrán kézigránátokról meg a másik cikket a rengeteg dokumentumról amiben a NATO megígérte, hogy nem terjeszkedik? :D

"amelyek alapvetően ukrán forrásból származnak"
Konkrétan mi volt az, amit elhittem az ukránoktól és nem lett megerősítve videóval meg a helyszínen lévő tudósítókkal meg ilyen-olyan nemzetközi vizsgálóbizottság által?

Ha valamit vitatsz, akkor nyugodtan hozd elő. Az, hogy "mert te elhiszel mindent amit mondanak" az nem érv.

"van hajlandóságom meghallgatni más véleményeket is"
Meghalgattam az agymenéseidet nem? Meghalgattam, amikor Putyin azzal jött, hogy nekik elfogadhatatlan, hogy ukrajna belép a NATO-ba, miközben ők katonákkal bevonultak belorusziába. Meghallgattam putyint, amikor azzal jött, hogy mi lenne, ha mexikóba atomfegyvereket telepíteni. Könnyítésféleképpen ez cirka két héttel az előtt volt, hogy beloruszia jelezte szeretne orosz nukleáris fegyvereket a területén.

Meghalgattam, amikor putyin elmondta, hogy az ukránok nácik, meghalgattam akkor is, amikor elmondta, hogy az oroszok felsőbbrendűek és nincs értelme a világnak oroszok nélkül. Meghalgattam, amikor elmondta, hogy nagyon keményen és villámgyorsan megtorolják ha valaki bevonul ukrajnába. Ez két héttel az után volt, hogy ők bevonultak.

Mi a pöcs az a más vélemény amit én nem halgattam meg?

arthurthedent 2022.05.05. 13:13:35

@CSOKKI MÁLNA: "És pászd meg, nem veszik fel, nem rögzítik. Tényleg nagyon életszerű.:)"

Nem tudhatod, hogy felvették -e. Nem tudhatod, hogy sikerült -e felvenni. Nem tudhatod, hogy pontosan mi történt.

Egy dolgot tudhatsz: a duma, hogy csak egy tűz kiütött, nem tudták eloltani, aztán elsüllyedt a hajó nyilvánvaló hazugság. A hadihajók nem így működnek. A másik dolog amit elég jól lehet tudni az az, hogy az orosz hajók azonnal lőtávolon kívül vitorláztak.

Ha a háború után kiderül, hogy az ukránok hazudtak a rakétáról az nyilván elfogadható katonai dezinformáció lesz. Nem tarkón lőtt civilek, elrabolt gyerekek, kilőtt kórházak mentegetéséről szóló hazudozás.

Segítek: a hadicselt a genfi egyezmény nem tiltja. Civilek és fogságba esett katonák kínzását és legyilkolását például igen.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 13:55:45

@arthurthedent:

"Szó szerint Putyin mondta, hogy nekik "megígérték", hogy a NATO nem terjeszkedik. Nem jelentették be, nem írták alá, de nekik "megígérték szóban". Ez volt Putyin álláspontja és ezt ismételgeted."

Neked nehezedre esik a szövegértelmezés? Arról volt szó, hogy a fősodratú nyugati média évekig letagadta azon jegyzőkönyvek létét, melyekben rögzítették azt az ígéretet, mely szerint a NATO nem terjeszkedik keletre. Nem arról volt szó, hogy ezt az ígéretet milyen formában tették.

""Az a különbség köztünk, hogy te elfogadod a fősodor média híreit"
Mert nem fogadom el a Guardian hírét az ukrán kézigránátokról meg a másik cikket a rengeteg dokumentumról amiben a NATO megígérte, hogy nem terjeszkedik? :D""

Én nem mondtam, hogy bármit is elfogadj, sőt, azt mondom, hogy mindent ellenőrizni kell. Ekkor sem biztos, hogy kiderül az igazság!

""amelyek alapvetően ukrán forrásból származnak"
Konkrétan mi volt az, amit elhittem az ukránoktól és nem lett megerősítve videóval meg a helyszínen lévő tudósítókkal meg ilyen-olyan nemzetközi vizsgálóbizottság által?""

Az egész történet egyoldalúan van tálalva. Mármint az orosz-ukrán konfliktus. A hozzávezető okok is el vannak hallgatva, kivéve egy-két tanulmányt, melyek korlátozott helyen, korlátozott ideig megjelenhettek.

"Meghalgattam az agymenéseidet nem?"

Amiket felsoroltál, azok közül egyik sem tőlem származik.

"Mi a pöcs az a más vélemény amit én nem halgattam meg?"

Nem a meghallgatással van a baj, hanem a levont következtetésekkel. Európa nem képes felismerni a saját érdekeit, ez a problémám. Te is ebbe a vonalba tartozol a nyilatkozataid alapján.

Az, amit felismert Brezinski, azt nem hajlandó felismerni Európa. Ezért rohan a vesztébe!

Zbiginew Brezinski, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója és az amerikai politikai élet nagy „szürke eminenciása" 1994-ben megjelentette „A nagy sakktábla" című tanulmányát. Idézek belőle:

"Amerikának fontos középtávú stratégiai érdeke Kijev leválasztása Moszkváról, „mert Ukrajna nélkül Oroszország soha többé nem lesz eurázsiai nagyhatalom. Ukrajna fontossága nem erejéből és hatalmából adódik, hanem kitüntetett fekvéséből és belső gyengeségéből, ami kiszolgáltatja a nagy geostratégiai szereplők döntéseinek. Az Ukrajna feletti amerikai befolyás megszerzése kulcskérdés abban, hogy Oroszország és Nyugat-Európa „nem kívánt mértékű" közeledése ne történhessen meg."

Brzezinski szerint a legnagyobb potenciális veszélyt ugyanis Németország és Oroszország „egymásra találása" jelentené, mert az orosz nyersanyagforrások és a német technológia egyesítése olyan erőcentrumot hozna létre, amely Amerika globális érdekeit veszélyeztetné.

A hülye Európa meg inkább lábon lövi magát az amerikai érdekek védelmében!

Köszönhető az agymosott brüsszeli politikusoknak!

www.cia.gov/library/abbottabad-compound/36/36669B7894E857AC4F3445EA646BFFE1_Zbigniew_Brzezinski_-_The_Grand_ChessBoard.doc.pdf

ez a nevem senki 2022.05.05. 14:04:58

nem tudom mi
ért basz
tatok
ki innen de nem volt szép

index.hu/kulfold/2022/05/05/mit-gondolnak-az-orvosok-putyin-betegsegerol/

ez
ek a tudós orrvos virulógus szak értő szak emberek nem
csatlakoznak a leg
endáriumhoz szankciót ne
kik

arthurthedent 2022.05.05. 14:38:23

@atomic power 1986DucaDuca: "a fősodratú nyugati média évekig letagadta azon jegyzőkönyvek létét, melyekben rögzítették azt az ígéretet, mely szerint a NATO nem terjeszkedik keletre. Nem arról volt szó, hogy ezt az ígéretet milyen formában tették."

A fősodratú nyugati média nem tagadta a jegyzőkönyvek létét és nem is tehette volna. Legfeljebb annyit mondhattak, hogy nekik nincs ilyen jegyzőkönyvük.

Amúgy ja, a "jegyzőkönyvek" nyilván rögzítik azt, hogy ilyen téma szóba került, de nyilván nem történt megállapodás. Ha született volna ilyen megállapodás, akkor azt nem a tárgyalások jegyzőkönyveiből kellett volna kinyomozni.

A másik meg az, hogy amit én írtam cikk, abban meg az volt, hogy az oroszok aggódtak, hogy a szovjetúnió összeomlását a NATO terjeszkedésre használja ki, amire a nyugat tárgyalófelei azt mondták, hogy jelenleg nem kívánnak terjeszkedni. Mi a francért igérték volna meg, hogy harminc év múlva nem lesz majd új NATO tagállam?! Mert akkor a szovjetúnió jól megmakacsolja magát és nem omlik össze?

Az a nagy fene helyzet, hogy erről a témáról nem született megállapodás, arról viszont, hogy oroszország garantálja ukrajna területi integritánsát született. A NATO nem szegett meg semmiféle megállapodást, az oroszok viszont megszegték a saját maguk aláírta egyezményt.

És ezen nem változtat az, hogy harminc éve valami megbeszéléseken valami szóba került, valaki megnyugtatott valakit és az sem, hogy az általad oly nagyra tartott fősodratú nyugati média erről nem tudott.

arthurthedent 2022.05.05. 14:43:21

@atomic power 1986DucaDuca: "A hülye Európa meg inkább lábon lövi magát az amerikai érdekek védelmében!"

Te hülye vagy! Te azt gondolod, hogy európának az az érdeke, hogy összebútorozzon oroszországgal? Hát bazmeg, én éltem olyan országban, amelyik összebútorozott velük és szerintem mindenkit akit ezt akarja visszahozni egyszerűen elmegyógyintézetbe kellene zárni.

Te gyilkosokkal, diktátorokkal, népnyúzó fasiszta állatokkal akarsz összebútorozni, üzletelgetni, haverkodni. F.sznak nem mégy ki pár évre moszkvába, tanulod meg milyen az, aztán utána járasd a szád, hogy milyen jó lenne egymásratalálni a világ legnagyobb gengszterállamával!

arthurthedent 2022.05.05. 14:52:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Európa nem képes felismerni a saját érdekeit, ez a problémám. Te is ebbe a vonalba tartozol a nyilatkozataid alapján."

Tanulj történelmet. Kérdezd meg a szüleidet, nagyszüleidet milyen volt az oroszokkal haverkodni. Próbálj meg megtudni dolgokat arról, hogy az élet ma oroszországban, hogy milyen az, amikor elvisz a rendőr, ha azt mondod, hogy a tévé hazudik. Milyen az, amikor 15 évet kaphatsz azért, ha azt mondod, hogy háború van. Milyen az, amikor orosz ügynökök utánad mennek moszkvába és megmérgeznek. Milyen az, amikor az újságírókat hátbalövik, ha rosszat írnak putyinról.

Milyen az, amikor a társadalom nagyobbik fele az indiai átlag alatt él. Milyen az, amikor nincs a világon egy hely, ahova elbújhatsz a diktátor elől. Milyen az, amikor elégetik a katonák holtestét és letagadják, hogy egyáltalán ott voltak. Milyen az, amikor százezreket elhurcolnak, hogy soha nem derül ki mi történt velük.

Aztán utána mondd, hogy "te nem ismered fel, hogy neked ez az érdeked".

Igen, európa nem ismeri fel a saját érdekeit és ezért seftel tömeggyilkosokkal. Mert azt hiszi, hogy ő majd jól jön ki belőle. Mint orbán, aki annak idején követelte, hogy az orosz tankok menjenek ki az országból most meg egész európának nekimegy csak azért, hogy megint ágyba bújhasson velük.

Sir Gombóc 2022.05.05. 15:09:41

@CSOKKI MÁLNA: te biztosan nem használod az egybites szürkeállományod, ezért fog ki rajtad ez a kérdés is.

CSOKKI MÁLNA 2022.05.05. 15:43:11

@Sir Gombóc: Nem tudsz értelmes választ adni, tehát jó lippschi szokás szerint homokba dugod a fejecskéd..:)

CSOKKI MÁLNA 2022.05.05. 15:46:32

@arthurthedent: Ha felvették az akciót mégis miért nem hozták nyilvánosságra?? Ráadásul napokig egy kamu keringett a neten az esetről, ami egy norvég hadgyakorlatot készült felvétel volt-ahogy később kiderült.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 16:15:04

@arthurthedent:

"A fősodratú nyugati média nem tagadta a jegyzőkönyvek létét és nem is tehette volna. Legfeljebb annyit mondhattak, hogy nekik nincs ilyen jegyzőkönyvük."

braveneweurope.com/marshall-auerback-the-west-must-stay-out-of-ukraine

Rather, it reflects legitimate longstanding Russian grievances pertaining to Nato’s broken promises about not expanding eastwardly. These assertions have been vigorously contested by various American government officials, who firmly denied that the topic of extending Nato membership to former Warsaw Pact countries was raised during the negotiations with Moscow on German reunification, much less that the United States made a “pledge” not to pursue eastward expansion.

Inkább a jogos, régóta fennálló orosz sérelmeket tükrözi, amelyek a NATO megszegett ígéreteivel kapcsolatosak a keleti terjeszkedés mellőzésével kapcsolatban. Ezeket az állításokat hevesen vitatták különböző amerikai kormánytisztviselők, akik határozottan tagadták, hogy a NATO-tagság kiterjesztése a volt Varsói Szerződés országaira is felmerült volna a Moszkvával a német újraegyesítésről folytatott tárgyalások során, és még kevésbé, hogy az Egyesült Államok „fogadalmat” tett, hogy nem fog keleti terjeszkedést folytatni.

Declassified US, Soviet, German, British and French documents from the national security archives, however, provide conclusive evidence of breached promises made to President Mikhail Gorbachev by President George H. W. Bush, Prime Minister Margaret Thatcher, President Francois Mitterrand, Chancellor Helmut Kohl and their foreign ministers in 1990: not to expand NATO eastward, and not to extend membership in the Nato alliance to former member states of the Warsaw Pact.

A nemzetbiztonsági archívumból feloldott amerikai, szovjet, német, brit és francia dokumentumok azonban meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy George H. W. Bush elnök, Margaret Thatcher miniszterelnök, Francois Mitterrand elnök, Helmut Kohl kancellár és külügyminisztereik megszegték Mihail Gorbacsov elnöknek tett ígéreteiket 1990-ben: ne terjesszék ki a NATO-t keleti irányba, és ne terjesszék ki a NATO-tagságot a Varsói Szerződés korábbi tagállamaira.

The end of the Cold War could well have ushered in a new partnership between Washington, the EU and Moscow. Instead, the expansion of activities into areas where the West has had no compelling strategic interest has brought forth renewed conflict.

A hidegháború vége új partnerséget nyithatott volna Washington, az EU és Moszkva között. Ehelyett a tevékenységek olyan területekre való kiterjesztése, ahol a Nyugatnak nem volt kényszerítő stratégiai érdeke, új konfliktusokat szült.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 16:15:36

@arthurthedent:

"Az a nagy fene helyzet, hogy erről a témáról nem született megállapodás, arról viszont, hogy oroszország garantálja ukrajna területi integritánsát született. A NATO nem szegett meg semmiféle megállapodást, az oroszok viszont megszegték a saját maguk aláírta egyezményt."

Marshall Auerbacknak erről a következő a véleménye:

Supporters of the uprising argue that the protests, and the corresponding offer of associate membership in the EU, offered a way out of the corruption and kleptocracy allegedly brought about by the Yanukovych administration. Of course, this version of events conveniently ignores the role played by US government officials in shaping the ultimate outcome, as well as ignoring the fact that Viktor Yanukovych himself had become Ukraine’s democratically elected president in response to the corruption of previous administrations (even if he did little himself to alleviate the same problem, sadly a longstanding feature of post-independence Ukrainian politics). In any event, what has since been termed the “Maidan coup” almost certainly induced Putin to annex Crimea, which in turn has led to today’s low intensity civil war between Russian and Ukrainian nationalists, backed by Moscow and Washington respectively.

The Western media has rendered judgment: their accounts warn that Putin is laying the groundwork for an imminent Russian military invasion. The tabloid-like reporting of the Sunday Times confidently asserts that Putin’s ultimate goal is no less than the reclamation of the old Soviet empire, conveniently ignoring Nato’s ongoing attempts to expand its own force projection to Russia’s borders. Meanwhile in the US press, there has been much approving commentary for the Biden administration’s tough talk with Moscow last Tuesday, even from his traditional media opponents.

A felkelés támogatói azzal érvelnek, hogy a tiltakozások és az ennek megfelelő EU-tagság felajánlása kiutat kínált a Janukovics-kormányzat által állítólagos korrupcióból és kleptokráciából. Természetesen az eseményeknek ez a változata kényelmesen figyelmen kívül hagyja az amerikai kormánytisztviselők szerepét a végső eredmény alakításában, valamint azt a tényt, hogy maga Viktor Janukovics lett Ukrajna demokratikusan megválasztott elnöke válaszul a korábbi kormányzatok korrupciójára (még akkor is, ha maga keveset tett ugyanannak a problémának a enyhítésére, amely sajnos régóta jellemző a függetlenedés utáni ukrán politikára). Mindenesetre az azóta „Maidan-puccsnak” nevezett esmények arra késztették Putyint, hogy annektálja a Krímet, ami viszont napjaink alacsony intenzitású polgárháborújához vezetett az orosz és az ukrán nacionalisták között, amelyet Moszkva és Washington támogat.

The Western media has rendered judgment: their accounts warn that Putin is laying the groundwork for an imminent Russian military invasion. The tabloid-like reporting of the Sunday Times confidently asserts that Putin’s ultimate goal is no less than the reclamation of the old Soviet empire, conveniently ignoring Nato’s ongoing attempts to expand its own force projection to Russia’s borders.

A nyugati média ítéletet hozott: beszámolóik arra figyelmeztetnek, hogy Putyin egy küszöbön álló orosz katonai invázió alapjait rakja le. A Sunday Times bulvárszerű tudósítása magabiztosan állítja, hogy Putyin végső célja nem kevesebb, mint a régi szovjet birodalom visszaszerzése, figyelmen kívül hagyva a NATO folyamatos erőfeszítéseit, hogy kiterjessze saját haderejét Oroszország határaira.

Szerződés nem volt, hanem GA (gentleman agrement). A GA egyik formája a tárgyalás, vagy munkacsoport megbeszéléseinek jegyzőkönyvei.

Ezt persze fel lehet rúgni, de akkor nem lehet csodálkozni, ha a másik fél úgy érzi, hogy a biztonságát semmibe veszik.

arthurthedent 2022.05.05. 16:36:29

@CSOKKI MÁLNA: "Ha felvették az akciót mégis miért nem hozták nyilvánosságra??"
Mit látnál a felvételen? Egy csomó katona útjára indít egy vagy két rakétát? Amúgy meg honnan tudjam miért nem hozták nyilvánosságra? Titok?

"Ráadásul napokig egy kamu keringett a neten az esetről, ami egy norvég hadgyakorlatot készült felvétel volt-ahogy később kiderült."

Hát az interneten sok minden kering, például te is. Az ukránok szerintem most nem érnek rá ezzel foglalkozni. :D

arthurthedent 2022.05.05. 16:37:51

@atomic power 1986DucaDuca: "Szerződés nem volt, hanem GA (gentleman agrement). "

Hát persze! Hát hogyne! Nem látták szükségesnek leírni, de az oroszok emlékeznek rá, hogy megígérték nekik. :D :D

arthurthedent 2022.05.05. 16:40:28

@atomic power 1986DucaDuca: "A nyugati média ítéletet hozott: beszámolóik arra figyelmeztetnek, hogy Putyin egy küszöbön álló orosz katonai invázió alapjait rakja le. A Sunday Times bulvárszerű tudósítása magabiztosan állítja"

A nyugati média, ellentétben az orosz médiával pont azt mond, amit akar. Az arabok méltatlankodnak, hogy miért öltöztetjük a nőket úgy, ahogy, nem értik, hogy a nők pont úgy öltözködnek, ahogy akarnak. Te azon méltatlankodsz, hogy a média miért modja azt, amit. Hát azért, mert nálunk nem a diktátor mondja meg, hogy mi van a tévében meg az újságban.

Ha a ruszkik is kipróbálták volna ezt a módszert talán nem lennének most ebben a kutyaszorítóban.

arthurthedent 2022.05.05. 16:49:58

@atomic power 1986DucaDuca: "hogy maga Viktor Janukovics lett Ukrajna demokratikusan megválasztott elnöke válaszul a korábbi kormányzatok korrupciójára"

Hát persze. A demokratikusan megválasztott elnök, akinek oroszországba kellett menekülnie. Igen, ahogy tudjuk Oroszország a demokrácia bajnoka, megvédi a demokratikusan megválasztott elnököket, a demokratikus elnökök pedig általában oroszországba szoktak menekülni a saját népük ellen. Onnan szoktak üzengetni, hogy mindenki adja meg magát az oroszoknak.

Figyu, az ilyen nagy kamuk bejönnek a ruszkiknak, azok bármi f.szságot benyalnak, de szólj a gazdáidnak, hogy ide valami hihetőbbet küldjenek. A ruszkik megpróbáltak az ukránok fejére ültetni egy orosz bábot, merthogy ez bejött nekik kádárral, belorsziával, az NDK-val, meg még ki tudja kikkel. Most nem jött be, erre beküldték a hadsereget, ami megint csak a szokásos lépés náluk. Ez sem jött be, erre atomháborúval fenyegetőznek, ami ugye a harmadik lépés a stratégiájukban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.05. 17:01:05

@Ménár Atya: ez neked is szólt még a haverodnak is. Jó reggelt!

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 18:29:40

@arthurthedent:

"Nem látták szükségesnek leírni, de az oroszok emlékeznek rá, hogy megígérték nekik."

Tényleg szövegértési problémáid vannak. Jegyzőkönyvek vannak, nem emlékezetből mondják. De ha ez szerinted nem elég, mert nem lett szerződésbe foglalva, akkor ott van a NATO-Oroszország Tanács 1997-es alapító okirata. A NATO vállalta, hogy amennyiben nem változik meg radikálisan a biztonsági környezet Európában, addig nem fog állandó jelleggel csapatokat állomásoztatni az újonnan felvett tagországokban. Ennek ellenére a Baltikumban állandó jelleggel vannak NATO csapatok. Az USA által kétoldalú kapcsolatok keretében állandó jelleggel állomásoztat erőket más, ujonnan felvett tagországokban.

A biztonsági környezet pedig nem csak a 2014-ben Krím-félsziget elcsatolásával változott meg, hanem sokkal hamarabb. 1999-ben a NATO ENSZ felhatalmazás nélkül kezdte el szuverén ország, Szerbia bombázását. Ennek következtében lett Koszovó de facto, majd de jure független. Az USA
2003-ban ENSZ-felhatalmazás nélkül rohanta le a szuverén Irakot. Mindezek, és az, hogy a KKE országok saját döntésük alapján kérték felvételüket a NATO-ba, adott esetben NATO-erők állomásoztatására, az egyenlő annak a kimosdatásával, hogy itt mégis csak Zbigniew Brzezinski Nagy sakktábla c. tanulmányában leírt, az USA stratégiai érdekeinek biztosítása folyik.

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.05.05. 18:51:47

@birkamenet: "Te vietnámi traumás, azóta már eltelt pár évtized és megtörtént néhány paradigma váltás, úgyhogy itt az ideje, hogy elkezd a mentális kezelésedet."

Elmondanád ezt azoknak is, akik még mindig Hitlert emlegetik, esetleg élvezettel huhognak haláltáborokról, zsidóüldözésekről? Azóta még több paradigmaváltás történt, és mégis slágertéma, nem igaz?

arthurthedent 2022.05.05. 19:01:12

@atomic power 1986DucaDuca: "Tényleg szövegértési problémáid vannak. Jegyzőkönyvek vannak, nem emlékezetből mondják. "

Okés, nyilván nem voltál még komoly tárgyaláson. Nem baj, kérdezz!

A jegyzőkönyvben az van benne, hogy miről beszéltek, ki milyen álláspontot képviselt, mik voltak a gondolata főbb pontjai.

Ha döntés van, akkor azt megfogalmazzák szépen, mindenki átolvassa, aztán aláírják. Az, hogy a "jegyzőkönyvben" benne van pont semmit sem jelent, makszimum a szándékot lehet vele igazolni. X-nek szándékában áll ez meg az. Aztán ha később nem írja alá a kötelezvényt, szerződést, akármit, akkor nem írja alá. Dehát ezt mondtad... igen, szándékomban állt, meggondoltam magam. Ennyi.

Ezért vicces ez a "jegyzőkönyvezés", mert állandóan olyanok jönnek vele, akik azt hiszik, hogy jelent valamit, ugyanakkor semmit nem jelent, maximum lehet rá hivatkozni, hogy "volt róla szó".

arthurthedent 2022.05.05. 19:06:05

@atomic power 1986DucaDuca: "A NATO vállalta, hogy amennyiben nem változik meg radikálisan a biztonsági környezet Európában, addig nem fog állandó jelleggel csapatokat állomásoztatni az újonnan felvett tagországokban."

Ó, a biztonsági környezet európában radikálisan megváltozott. Nehogy már Putyin mondja meg a NATO-nak, hogy ők hogyan ítélik meg a biztonsági helyzetet! :D

Na, látod? Ha megegyezés lett volna, akkor nem ilyen slendrián módon fogalmaznak valószínűleg. :D

"Ennek ellenére a Baltikumban állandó jelleggel vannak NATO csapatok."

Ó, igen. Merthogy egy KGB-s ember háborút akar. Amit bölcsen látott előre a NATO. És bizony az észtek meg a lettek meg a litvánok pont azt hívnak be magukhoz, akit akarnak. Mert máskülönben mégis hogyan? Az oroszok mondják meg, hogy mi legyen a szomszédban? Mégis milyen alapon? Nehogy azt mondd, hogy az erősebb jogán, mert a NATO erősebb. ;)

gigabursch 2022.05.05. 19:51:11

Közben elém került egy komment. Szerintem zseniális!

Bidé bácsi:
- Visszajuttatjuk Oroszországot s XIX. századba
Kommentelő:
- Ez egy térkép a XIX. századból => uploads.disquscdn.com/images/8302367fe1e65939ec34d366e4e67a4caffa495cb6b31db10b4d8b6934fbca1c.jpg

:-)

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.05. 21:18:43

@arthurthedent:

"Ha döntés van, akkor azt megfogalmazzák szépen, mindenki átolvassa, aztán aláírják. "

Volt annyi ígéret, legfelsőbb körökből, hogy már felérhetne egy szerződéssel is. 1990 és 1991 folyamán Kohl, Genscher, James Baker, Miterrand, Thatcher, John Major Manfred Wörner NATO főtitkár egyaránt biztosították a SZU-t arról, hogy biztonsági igényeit figyelembe veszik, illetve, hogy integrálni fogják az európai biztonsági struktúrákba. Ez nem történt meg, mert az angolszászoknak nem fűződött érdekük hozzá. Egy kollektív biztonsági rendszerben nem lett volna lehetőség "revolverezni" Oroszországot, Európát meg leszakítani Eurázsiától. Ezzel azonban a perifériára tolták az OF-et, akárcsak a németeket az I. vh. után, annak minden következményével együtt. Se a szerződés, se az ígéretek nem lettek betartva. Ha már a szerződés szentségéről beszélünk, és nem vesszük komolyan a GA-t (gentleman agreement), akkor mindenféleképpen meg kell említeni a német egységet engedélyező Kettő Plusz Négy Szerződés, melyet 1990. szeptember 12-én Moszkvában kötöttek. Az 5.cikkely 3. pontja kimondja: „Külföldi csapatok és nukleáris fegyverek vagy azok hordozói nem állomásoztathatóak Németország keleti részén, azaz a volt NDK területén, és nem is telepíthetőek oda. Logikus, hogy akkor a többi közép-európai országba még annyira sem!
Az USA és szövetségesei elfelejtkeztek a „közös európai házról” meg a közös biztonsági struktúrákról. Oroszországnak egy alárendelt, másodosztályú szerepet szántak, melyet elnyel az USA által vezetetti világrend, amelyben az Egyesült Államok dönt és kész. A CIA igazgatója, Robert Gates a 90-es években a következőket mondta: "a NATO keleti terjeszkedésének sürgetése ment, miközben Gorbacsovot és a többieket abban a hitben ringattunk, hogy ez nem fog megtörténni."

CSOKKI MÁLNA 2022.05.05. 22:15:46

@arthurthedent: Sztem meg fingjuk nem volt arról, hogy mi fog történni. Akárki is csinálta, nem avatta be őket, mert elég sok köztük a ruszki tégla..

arthurthedent 2022.05.06. 05:56:16

@atomic power 1986DucaDuca: "Oroszországnak egy alárendelt, másodosztályú szerepet szántak"

Oroszországot pont annyi önállóság, szabadság, jog illeti meg mint minden szabad országot. Ebben az értelemben egyáltalán nem másodosztályú, hanem nyilvánvalóan egyenrangú.

Oroszország viszont nem akar egyenrangú lenni, szuperhatalom kíván lenni, meg akarja mondani a szomszédainak, sőt egész európának, hogy mikor mit tehet. Ezt európa egyetlen országtól sem viseli el, mert ez minden más országnak "másodosztályú" szerepet szán, sérti az egyenjogúság elvét, sérti a szuverenitás elvét.

Gazdasági, katonai értelemben Oroszország nyilvánvalóan "másodosztályú", sem a gazdasági ereje, sem a fejlettsége, sem a katonai ereje alapján nem minősül nagyhatalomnak. A katonasága méretét tekintve szuprhatalomnak gondolnánk, de látjuk, hogy a katonaság szétrohadt, úgyhogy ez csak egy illúzió. A nukleáris fegyverei alapján megint csak szuperhatalomnak tűnik, de a nukleáris fegyverek csak totális nukleáris háború esetén használhatóak, azaz amíg nincs nukleáris háború oroszország marad "másodosztályú".

Sőt, mivel gyakorlatilag csak nyersanyagokat képes komoly mennyiségben eladni sok tekintetben inkább harmadosztályú. A jólét, a társadalom fejlettsége, a demokratikus berendezkedése alapján meg még csak nem is harmadosztályú, hanem egyenesen elmaradott, fejletlen.

Ez a valóság és ez az, amit az orosz társadalom és az orosz felsővezetés képtelen elfogadni.

arthurthedent 2022.05.06. 06:05:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Volt annyi ígéret, legfelsőbb körökből, hogy már felérhetne egy szerződéssel is. "

Ez körülbelül olyan, mintha azt mondanád, hogy "annyiszor ígértem már, hogy kifizetem a házadat, hogy most már nyugodtan a nevemre irathatnánk, mintha tényleg kifizettem volna". :)

Viszont: ha annyira sok ígéret volt és Oroszország tényleg akkora államalapító meg szuperhatalom, akkor hogy a fenébe lehet, hogy az orosz tárgyalófél nem mondta, nem érte el, hogy "na, ezt írjuk le egyszer, aztán szépen írjuk alá és jelentsük be"?

Valami azért rohadtul nincs rendben ebben az egész "ígérgetés" dologban, nem? Én még soha nem hallottam arról, hogy egy ország más országok kapcsán ezzel jött volna, hogy "de hisz nekem harminc éve megígértétek, csak nem írtuk le". Nem véletlen, nemdebár? Nem véletlen, hogy ilyen duma soha nem szokott előjönni, akkor most miért ezzel jönnek?

Talán azért, mert marhaság az egész és csak arra jó, hogy az orosz népet egyfajta sértettségi hangulatba lehessen tartani, hogy kifogást lehessen adni miért is kell területszerző háborút viselni? Sorolni az orosz népet ért sérelmeket és igazságtalanokat, ami miatt most az oroszoknak villámgyorsan és keményen oda kell csapni?

Megjegyzem ez a "sérelmek és igazságtalanságok" véget nem érő litániája kimondottan fasiszta szokás, Hitler és Mussolini kedvenc témája volt.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.06. 07:30:22

@arthurthedent:

Ezt az ígéret kérdéssel nincs igazad. Hiszen minden politius amikor kiáll valahol, akár négy szem közt is, azonnal a vezérnek érzi magát, lásd a fidesz szóhordóit, és ezt-azt-amazt ígérnek. Pl. dr. Budai Gyula. . Aztán az ígéretet szépen elfelejtik, mint pl. az Orbán és sleppje által ígért szociális piacgazdaságot, vagy a szélessávú internetet minden háztartásba, vagy a beléptető rendszert, vagy a fizetésemelést a pedagógusoknak. Így megy ez nemzetközi téren is. Akik nem a hierarchia csúcsán osztják az igét, azok ígéretei elhalnak, elfelejtődnek., csak az elefántok emlékeznek rá. Abból meg egyre kevesebb lesz, a fiatalabb korosztályok a napi tényekről sem hallanak, mert az okostelón nem a híreket olvassák, hanem a haverokkal csetelnek, meg szelfiznek.
Megváltozott a világ.
Rá tesz a sajtó is egy lapáttal, mert a hitelessége a béka segge alá szorult. Nem tudni valóban ígért-mondott-e valaki olyat, amit a szájába adtak. Nekem most az tűnik büdösnek, hogy az orosz hadihajó elszüllyesztésében valóban közreműködtek-e az amemerikaikak, mint ahogy azt írják egy "benfentes" állítására hivatkozva. Vajon ezt milyen amerikai újságban, és ki tette közzé? A tömeg erről nem tud meggyőződni, az a kevés ember pedig aki ellenőrizni tudja, csepp a tengerben., szava elvész a tömegbe.

Sir Gombóc 2022.05.06. 08:13:29

@CSOKKI MÁLNA: húlye vagy!
A Neptun hajó elleni "rakéta" radar vezérlésű, így nem kell vizuális kapcsolat a cél beméréséhez. Az meg igencsak életszerűtlen, hogy egy harci helyzetben lévő flottát megközelítsenek valami kamerás eszközzel. Vagy úgy képzeled, hogy odamennek az ukránok a flottához, "hello filmeznénk picit, mindjárt jön két rakéta" felkiáltással? :-)

arthurthedent 2022.05.06. 10:55:08

@látjátok feleim szümtükkel: "Ezt az ígéret kérdéssel nincs igazad. Hiszen minden politius amikor kiáll valahol, akár négy szem közt is, azonnal a vezérnek érzi magát, lásd a fidesz szóhordóit, és ezt-azt-amazt ígérnek."

Namost akkor miben is nincs igazam? Azt mondtam, hogy az "ígéret" nem számít. Te azt írod, hogy... hogy az ígéret nem számít. Akkor?

"valóban közreműködtek-e az amemerikaikak"
Hogy nem az amerikaiak lőtték ki a hajót az tuti, az egész Moszkva hajó nem ér meg annyit, hogy ezt megkockáztassák. Azt meg, hogy információval segítik az ukránokat soha nem tagadták. Ha ez közreműködés, akkor közreműködtek.

arthurthedent 2022.05.06. 10:55:50

@Sir Gombóc: "hello filmeznénk picit, mindjárt jön két rakéta" felkiáltással? :-)

Ja, az jó vicc lenne. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.06. 16:41:46

@Sir Gombóc: hagyd! Ez csak egy hülye troll propagandamajom!

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.06. 17:28:01

@arthurthedent:

"Ezt európa egyetlen országtól sem viseli el, mert ez minden más országnak "másodosztályú" szerepet szán, sérti az egyenjogúság elvét, sérti a szuverenitás elvét."

Azt viszont Európa nem sérelmezi, hogy vezetői kiszolgálják az USA megosztó politikáját, ami a versenyképesség és életszínvonal hanyatlásához fog vezetni. Azt is elviseli, hogy idegen érdekek miatt az emberek nélkülözzenek, egy olyan időszakban, amikor még a világjárvány kellős közepén járunk, és nyakunkon a klímakatasztrófa. Ne fürödjünk, ne fűtsünk, ne autózzunk, ne együnk. Elgondolkodtál már azon, hogy miért olyan fontos Ukrajna az uniónak, hogy még képes öngyilkosságot is elkövetni miatta? Ne a mantrával gyere!

"Gazdasági, katonai értelemben Oroszország nyilvánvalóan "másodosztályú", sem a gazdasági ereje, sem a fejlettsége, sem a katonai ereje alapján nem minősül nagyhatalomnak."

Akkor miért ez a nagy félelem Oroszországtól? Ha ilyen gyenge, legfeljebb csak középhatalomnak számít, akkor nem kellene tőlük ennyire tartani!

"" A nukleáris fegyverei alapján megint csak szuperhatalomnak tűnik, de a nukleáris fegyverek csak totális nukleáris háború esetén használhatóak, azaz amíg nincs nukleáris háború oroszország marad "másodosztályú"."

Az atomütő erő nem a háború megvívására szolgáló eszköz, hanem az elrettentés eszköze. Tehát ez sem lehet oka a támadástól való félelemnek.

"Sőt, mivel gyakorlatilag csak nyersanyagokat képes komoly mennyiségben eladni sok tekintetben inkább harmadosztályú. A jólét, a társadalom fejlettsége, a demokratikus berendezkedése alapján meg még csak nem is harmadosztályú, hanem egyenesen elmaradott, fejletlen."

Ezek után már végképp nem értem, mi ez a félelem Oroszországtól. A Nyugat annyira "fél" a fenti megállapításaid ellenére, hogy egyre jobban közelíti a NATO-t Orszország határaihoz. Nincs itt egy kis ellentmondás? Tudom, te ezt is meg tudod magyarázni. Koherens magyarázatot úgysem tudsz adni, ahhoz túlságosan elfogult vagy és orosz gyűlölő.

"Ez a valóság és ez az, amit az orosz társadalom és az orosz felsővezetés képtelen elfogadni."

A valóságot Zbigniew Brzezinski a Nagy sakktábla c. tanulmányában leírta. Valóság az is, hogy legalább két szerződést nem tartott be a NATO, ha már az igéretekkel nem számolunk!

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.06. 18:07:32

@arthurthedent:

Én még soha nem hallottam arról, hogy egy ország más országok kapcsán ezzel jött volna, hogy "de hisz nekem harminc éve megígértétek, csak nem írtuk le".

military-history.fandom.com/wiki/Treaty_on_the_Final_Settlement_with_Respect_to_Germany

On 12 September 1990 in Moscow they signed the Two Plus Four Treaty, which was named after the groups of countries involved.

United Germany member of NATO.
Among other things, the Two Plus Four Treaty also envisaged that united Germany would belong to NATO. All Soviet troops were to withdraw from East Germany by the end of 1994. From then on, German NATO troops, but no foreign armed forces would be allowed to be stationed on East German territory.

In 2011, UNESCO added the Two Plus Four Treaty to the Memory of the World Register. This worldwide digital network includes selected outstanding documents of contemporary history.

1990. szeptember 12-én Moszkvában aláírták a Kettő plusz Négy Szerződést, amely az érintett országcsoportokról kapta a nevét.

Egyesült Németország a NATO tagja.
A Kettő plusz Négy Szerződés többek között azt is előirányozta, hogy az egyesült Németország a NATO-hoz fog tartozni. 1994 végéig az összes szovjet csapatnak ki kellett vonulnia Kelet-Németországból. Ettől kezdve a német NATO csapatok, de külföldi fegyveres erők nem állomásozhatnak kelet-német területen.

2011-ben az UNESCO felvette a Kettő plusz Négy Szerződést a Világemlékezet nyilvántartásába. Ez a világméretű digitális hálózat a kortörténet válogatott kiemelkedő dokumentumait tartalmazza.

"Ettől kezdve a német NATO csapatok, de külföldi fegyveres erők nem állomásozhatnak kelet-német területen."

Ebbe benne van minden. Értelemszerűen, ha a kelet - német területeken tiltott külföldi fegyveres erők állomásoztatása, akkor onnan még keletebbre méginkább.

arthurthedent 2022.05.07. 07:11:31

@atomic power 1986DucaDuca: "A Kettő plusz Négy Szerződés többek között azt is előirányozta, hogy az egyesült Németország a NATO-hoz fog tartozni. 1994 végéig az összes szovjet csapatnak ki kellett vonulnia Kelet-Németországból. Ettől kezdve a német NATO csapatok, de külföldi fegyveres erők nem állomásozhatnak kelet-német területen."

Óhhó! Azért ez nem ekármennyire téves fordítás ám!

"past tense: envisaged; past participle: envisaged
contemplate or conceive of as a possibility or a desirable future event."

Tehát nem "előirányozta", hanem "kilátásba helyezte" esetleg "elmerengett azon".

"would belong to NATO": ez nem azt jelenti, hogy "nato-hoz fog tartozni", hanem "a nato-hoz tartozna".

"were to withdraw from East Germany": ez nem "ki kellett vonulnia", hanem "úgy volt, hogy ki kellett vonulni"

"but no foreign armed forces would be allowed": Ez nem "nem állomásozhattak", hanem "nem állomásozhattak volna".

Van erre egy jó kis amcsi szólás: shoulda, woulda, coulda... :D

"Shoulda, short for should have (and not should of, which lexies call a variant but I call a mistake), carries a sense of correctness or obligation; coulda implies a possibility, and woulda denotes conditional certainty, an oxymoron: the stated intent to have taken an action if only something had not intervened."

Akkor alkalmazzák, amikor valaki azon kesereg, hogy miért is nem úgy lett, ahogy ő szerette volna, amikor valaki nem ér el eredményt, de azon mereng, hogy akár sikerülhetett volna.

arthurthedent 2022.05.07. 07:15:20

@atomic power 1986DucaDuca: "1990. szeptember 12-én Moszkvában aláírták a Kettő plusz Négy Szerződést"

Namost ezt kellene elolvasgatni, hogy mi van ebben. Nem cikkeket olyanoktól, akik állítólag elolvasták és leírják, hogy szerintük mi van benne, vagy szerintük hogyan kell értelmezni.

Merthogy amennyire én tudom az oroszok és az amerikaiak is azt mondják, hogy a nato terjeszkedésének tiltása nem került bele semmiféle aláírt megállapodásba, de ha jól értem te azt mondod, hogy belekerült. Akkor Putyin rosszul tudja?

CSOKKI MÁLNA 2022.05.07. 10:33:16

@Sir Gombóc: Az megvan, hogy a lángoló Moszkvát felvették? Mert a hülye kis ukiknak ez azért feltűnt a partról. Egyébként is miből tartott volna felereszteni egyet a mindenható Bakhtyar drónok közül, ha nem is látszik a partról a hajó?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.07. 12:37:38

@Sir Gombóc:

Miután nálunk már kétszer is idegen repülő tárgyra mozdították a légierőt, de semmit nem találtak/fogtak, bármi elképzelhető.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.07. 12:56:03

@arthurthedent:

""Tehát nem "előirányozta", hanem "kilátásba helyezte" esetleg "elmerengett azon".""

Nyelvészkedhetsz, de ha így is lenne, a szerződés tartalmi szempontjából nincs jelentősége! Nevetséges, ahogy megpróbálod átértelmezni a szerződést!

A Moszkvában 1990. szeptember 12-én aláírt, a német egységet engedélyező Kettő Plusz Négy Szerződés 5. cikkely 3. pontja egyértelműen kimondja:

"Foreign armed forces and nuclear weapons or their carriers will not be stationed in that part of Germany or deployed there."

„Külföldi fegyveres erők és nukleáris fegyverek vagy azok hordozói nem állomásoztathatóak Németország ezen részén (a volt NDK területén), illetve nem telepíthetőek oda.”

usa.usembassy.de/etexts/2plusfour8994e.htm

Ez azt jelenti magyar nyelven, hogy ha Németország keleti felébe nem telepíthetőek NATO csapatok, akkor a többi kelet-közép-európai országba pláne nem!

A szerződés közvetlen előzményei voltak:

Bush kijelentése a máltai csúcstalálkozón, hogy "az USA nem fog előnyt húzni a közép-európai szocialista diktatúrák összeomlásából."

Genscher NSZK-külügyminiszter 1990. január 31-én a bajorországi Tutzingban mondott beszéde:

"A kelet-európai változások és a német egység nem vezethet egyensúlytalansághoz a szovjet biztonsági igényekhez képest. A NATO-nak ki kell zárni a keleti bővítést, vagyis azt, hogy a szovjet határokhoz közelebb kerüljön."

Ez később a „Tutzingi formula” révén vált ismertté.

Dokumentumok és politikusi nyilatkozatok bizonyítják, hogy az USA 1990-ben kettős játékot űzött. Gorbacsovékkal elhitették, hogy egy "centit sem kelet felé", a NATO-t pedig alárendelik az új európai biztonsági struktúrának, miközben a kormány azon dolgozott, hogy az USA európai hegemóniáját megerősítse és a NATO-t fenntartsa.

"Merthogy amennyire én tudom az oroszok és az amerikaiak is azt mondják, hogy a nato terjeszkedésének tiltása nem került bele semmiféle aláírt megállapodásba, de ha jól értem te azt mondod, hogy belekerült. Akkor Putyin rosszul tudja?"

Nem tudom, hogy az említett személy mit tud, mit nem tud. Csak azt tudom, amit a szerződésben olvastam! Persze mindent ki lehet magyarázni, át lehet értelmezni, hivatkozni lehet a megváltozott körülményekre, stb. ha az érdek úgy kívánja!

arthurthedent 2022.05.07. 13:14:05

@atomic power 1986DucaDuca: "Nyelvészkedhetsz, de ha így is lenne, a szerződés tartalmi szempontjából nincs jelentősége! Nevetséges, ahogy megpróbálod átértelmezni a szerződést!"

Tehát a szerződés szempontjából nincs jelentősége a szavaknak. :D Akkor jó.

Amúgy ha jól értettem, akkor én nem a szerződést próbáltam meg értelmezni, hanem egy rövid szöveget, amit valaki a szerződésről írt és amit te egy hibás fordítással próbáltál meg eladni. :D

arthurthedent 2022.05.07. 13:20:16

@atomic power 1986DucaDuca:
"Foreign armed forces and nuclear weapons or their carriers will not be stationed in that part of Germany or deployed there."

„Külföldi fegyveres erők és nukleáris fegyverek vagy azok hordozói nem állomásoztathatóak Németország ezen részén (a volt NDK területén), illetve nem telepíthetőek oda.”

Már megint egy hibás fordítás. A "will not be" azt jelenti, hogy "nem lesznek" és nem azt, hogy "nem lehetnek".

De persze én nem vagyok szakértő, nem tudom, hogy mi ezeknek a dokumentumoknak a teljes és pontos szövege. Én annyit tudok, amit Putyin mondott, hogy nekik "megígérték", hogy a NATO nem terjeszkedik. Nem mondta, hogy érvényes szerződéseik vannak arra, hogy a NATO nem terjeszkedik.

Én meg rohadtul örülök, hogy a NATO terjeszkedett, ellenkező esetben már megint orosz lenne a kötelező nyelv az általános iskolába, be lenne tiltva minden tv meg sajtó és a rendőr bármikor pofánvághatna az utcán. Mint ahogyan az az oroszoknál szokásos... :)

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.07. 15:05:03

@arthurthedent:

„Tehát a szerződés szempontjából nincs jelentősége a szavaknak. :D Akkor jó.”

Nem ezt írtam! Azt írtam, hogy a te fordításod sem változtat a szerződés tartalmi értelmezésén. Az, hogy előirányoz, vagy programba iktat, illetve kilátásba helyez, nem különbözik egymástól szignifikánsan, ami a szerződéses kötelezettséget jelenti. Nyilván jót szórakozol, mikor ilyenekbe kötsz bele!

„Amúgy ha jól értettem, akkor én nem a szerződést próbáltam meg értelmezni, hanem egy rövid szöveget, amit valaki a szerződésről írt és amit te egy hibás fordítással próbáltál meg eladni. :D”

Semmi kedvem nyelvészkedni, de belekényszerítesz!

„"would belong to NATO": ez nem azt jelenti, hogy "nato-hoz fog tartozni", hanem "a nato-hoz tartozna.””

A „would” módbeli segédige jelen esetben a „will” jelentésével egyenértékű és nem a feltételes mód jele!

"Among other things, the Two Plus Four Treaty also envisaged that united Germany would belong to NATO."

A mondat első fele múlt időben íródott, s ebben az esetben a „will” alakot „would” váltja fel az angol nyelv szabályai szerint, az eredeti mondatban lévő 'will' helyettesítésére: ezt reported speech-nek (függő beszéd v. idézett beszédnek) hívják. Ezért helyes így a fordítás:

A Kettő plusz Négy Szerződés többek között azt is előirányozta, hogy az egyesült Németország a NATO-hoz fog tartozni.

A többi nyelvtani baklövéseiddel már nincs kedvem foglalkozni

„Én meg rohadtul örülök, hogy a NATO terjeszkedett, ellenkező esetben már megint orosz lenne a kötelező nyelv az általános iskolába, be lenne tiltva minden tv meg sajtó és a rendőr bármikor pofánvághatna az utcán. Mint ahogyan az az oroszoknál szokásos... :)”

Én annyira rohadtul nem örülök, de a NATO-ba történő belépéssel egyetértek, ami a KKE országokat illeti, kivéve Ukrajnát.

arthurthedent 2022.05.07. 15:37:16

@atomic power 1986DucaDuca: "A mondat első fele múlt időben íródott"

Okés, akkor most már nem értem. Azt mondtad, hogy ez a szöveg írta elő a jövőre nézve mi történjen. Most meg azt mondod, hogy ezt már később írták, hogy mi volt a szerződésben? De akkor hol a szerződés szövege, miért nem arról beszélünk, mi a fenéért beszélünk arról, amit VALAKI gondolt a szerződésről?

Merthogy ha jól értem a szöveget író azt magyarázza, hogy mi NEM történt és én meg pont ugyanezt mondom, hogy az a szöveg nem írja elő, hogy minek kell történnie.

Az, hogy a will -> would, az okés, de attól a magyar fordítás még nem jó szerintem.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.07. 15:49:07

@arthurthedent:

"De akkor hol a szerződés szövege, miért nem arról beszélünk, mi a fenéért beszélünk arról, amit VALAKI gondolt a szerződésről?"

usa.usembassy.de/etexts/2plusfour8994e.htm

Szerintem most már ne ezzel foglakozzunk, éppen most akarják Európát romba dönteni!

gigabursch 2022.05.07. 21:51:41

@atomic power 1986DucaDuca:
Sokáig nem volt tiszta számomra, hogy Arthur ki lehet.
A kötekedési és egyéb stílusjegyei nagyban passzolnak ezer nickü Cicusra.

atomic power 1986DucaDuca 2022.05.07. 22:15:04

@gigabursch:

"A kötekedési és egyéb stílusjegyei nagyban passzolnak ezer nickü Cicusra."

Hát, nem tudom! A "cicus" bicskanyitogatóan durva. "Arthur" kötekedett velem, de durva nem volt. Az is igaz, hogy én is visszafogtam magamat!

arthurthedent 2022.05.08. 05:59:06

@gigabursch: "A kötekedési és egyéb stílusjegyei nagyban passzolnak ezer nickü Cicusra."

Kijazacicus? :D
süti beállítások módosítása