wagmg

wagmg

Orbán és a nyilvános vita

2020. november 25. - arthurthedent

Okés, új szabály, az egész világ teljesen elmebeteg. Én már egy ideje figyelem, először azt hittem velem van gond, de most már világos, a világ megőrült... teljesen.

Olvasom ezt a cikket az indexen, arról szól, hogy a Soros írt valami cikket, Orbán válaszolni akart rá. Elküldték a francba. Eddig még rendben is van, a liberálisok mindenkit cenzúráznak, akikkel nem értenek egyet, ezt tudjuk. A liberálisok cenzúrázzák az ún. jobboldalt, az ég kék, a fű zöld, a víz meg nedves...

Az indok az index szerint ez:

Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk.

- Project Syndicate

Szóval ha a Soros nyilvánosan beolvas valakinek az a nyilvános vitát előmozdítja, de ha az illető válaszol, akkor az nem monzdítja elő a nyilvános vitát... Mi?!

De hisz addig nincs is vita, pláne nincs nyilvános vita, amíg a bírált személy nem válaszol. A válasz nem, hogy "előmozdítja" a nyilvános vitát, a nyilvános vitának az a definíciója, hogy a bírált személy nyilvánosan válaszol. Ahogy a parasztbácsis vicc is mondja, addig nincs verekedés, amíg a megtámadott fél vissza nem üt, addig csak verés van hátdenincsigazam? Ugye?

Az életnek, az erkölcsnek, az emberi viselkedésnek, a jognak, a vitakultúrának, a toleranciának a legfrappánsabb és legfontosabb alapja az "audi alteram partem". Halgattassék meg a másik fél is.

Hogy a fenébe jutottunk innen kétezer év alatt oda, hogy "nem hallgatjuk meg a másik felet, mert az akadályozza a vitát"? Megmondom, úgy, hogy az egész világ megőrült, úgy!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8216301900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.26. 14:45:55

Fasisztákkal nincs vita.

S mindenki fasiszta, akinek a véleménye más, mnt a libbant agtrösztnek.

Nbl 2020.11.26. 17:46:09

Érdekes, h nemzetközi szinten mennyire zavar egy ilyen fiaskó ... be tudnád linkelni azt a posztot ahol azon háborodsz fel, hogy a magyar adófizetők pénzéből fenntartott Királyi Televízióról elég egyértelmű bizonyíték szivárgott ki, miszerint nem tesznek eleget törvényben előírt kötelezettségüknek, ami többek között az objektív és független tájékoztatás? Mert a Project Syndycate
1. Nem közpénzből működik
2. Nem írja elő törvény, hogyan és kinek az írásait kell megjelentesse

Tehát ha ők nem hozzák le a Legtolvajabb Magyar viszontválaszát az maximum etikátlan (szerintem is bőven az, sőt, geciségnek is tartom), de nem ütközik törvénybe, ellentétben a mi közszolgálati (muhahahahaaaa) televíziónkkal.

Nbl 2020.11.26. 17:56:43

@Nbl: Illetve feltenném még a kérdést, maga Orbán aki ennyire érzékeny a cenzúrára mint megtudtuk, hogy nem kiáltott hörögve és tajtékozva azonnali belső vizsgálatért az MTV-nél amikor kiderült, mi folyik ott (ami egyébként gondolom hidegzuhanyként érte, hiszen ha aki ennyire érzékeny a cenzúrára, nyilván nem tűri el azt a saját háza táján sem )?

arthurthedent 2020.11.26. 22:37:52

@Nbl: "pénzéből fenntartott Királyi Televízióról"

Okés, nem írtam a tévéről, de nem írtam a pergamentekercsekről, papiruszról és kőtábláról sem. Tudod miért? Azért, mert egyiket sem használom már évtizedek óta. Legalább 25 éve nem láttam tévéműsort. Miért erőlködjek rajta?

"nem tesznek eleget törvényben előírt kötelezettségüknek"

Ez a klasszikus whatabautizmus. A trump kedvenc módszere. Amikor valamivel bírálják, akkor nyomja egyből, hogy "de mi van a másikkal meg a harmadikkal?"... Tudod mi a helyzet? Ez:
- Az orbán meg a fidesz görény, szemét, erkölcstelen.
- Az egész fidesz hűdefasiszta.
- Okés, itt van ez az ügy, napi hír, éppen aktuális, elég gáz.
- Ja, ezt az én kedvenceim csinálták, de hiszen a zorbán is!

Elárulok egy dolgot... vagyis kettőt:
1) Az egyik bűnt nem menti a másik.
2) Valakit vagy mocskolsz vagy hivatkozol rá. Ha egyszerre csinálod, akkor magadat mocskolod.

arthurthedent 2020.11.26. 22:42:09

@Nbl: "Illetve feltenném még a kérdést, maga Orbán aki ennyire érzékeny a cenzúrára"

Nem érdekel, hogy a zorbán mit gondol. Én vagyok érzékeny a cenzúrára, de főképpen arra, hogy liberálisnak, haladónak, demokratának állítják be egyes politikai erők magukat, miközben egyszerűen kitiltják az ellenvéleményeket, elnyomják a másképp gondolkodókat.

Látod én nem vágtalak ki innen, mert én hiszek a szólásszabadságban. Azok a politikai erők, amik a leghangosabban mondogatják, hogy szólássszabadság, akik azt mondják, hogy a nyílt vita a legfontosabb a számukra, azok meg még ugyanabba a mondatba kitiltják a másik oldalt...

Miközben demokráciát követelnek és lenácizzák a másikat.

arthurthedent 2020.11.26. 22:47:21

@Nbl: "Nem írja elő törvény, hogyan és kinek az írásait kell megjelentesse"

Nem értetted, hogy miről szólt a cikk ugye? Az olyan sz.r alakokról szólt, akik itt örömködnek, hogy a számukra kellemetlen politikai véleményeket milyen szépen elnyomta a számukra kedves sajtó, erre keresnek kifogást, indokot, de közben egy évtizede folyamatosan azzal vádolnak másokat, hogy elnyomják a szabadságot, hogy demokráciaellenesek, hogy diktátorok.

Vegyük már észre, hogy mára a liberálisok váltak a nácik meg kommunista diktatúrák utódai. Olyan erővel és buzgalommal cenzúráznak, mocskolódnak, gyűlölködnek, hogy Hitler a tíz ujját megnyalná utána.

Na ez a gáz, ez a bajom.
süti beállítások módosítása