wagmg

wagmg

A "hivatalos" világ vége

2020. július 10. - arthurthedent

Úgy ám! Csak a politikusok, az államok, a dinoszauruszok még nem vették észre. Nem 2000 után születtem, sajnos nagyon nem, de én örülök neki, hogy ennek a "hivatalos" világnak vége, remélem pusztul minél előbb és valami jobb lesz utána.

Mert ugye vannak például a szállodák, sőt szálloda láncok. Okés, persze, jók is azok, de most kiderült, hogy a legtöbb embernek az Airbnb jobban bejön. Nem kérnek a hagyományos, a "hivatalos" világból. Nagyon helyes. Persze a kormány, az úgynevezett önkormányzat, a hatalom nem adja könnyen, rúgkapál. Fenyegetőznek, tiltanak, törvényeket írnak. Megpróbálják megállítani az időt, ahogy a szocik mondták "visszafelé forgatják a történelem kerekét". :)

A "hivatalos" taxi is hasonlóképpen megy, vannak páran, akik azt választják, de valljuk be, ráfért már a hiénákra egy kis fogyókura. Megint csak rúgkapál a hatalom, erőlködik. Ideig óráig megy is, nyerhetnek csatát, de a jövő nem a hivatalos taxivállalatoké. Van mindenkinek mobiltelefonja, megszervezik maguknak.

És a bankok... Ó, a bankok! Persze, azok sem szűnnek meg, csak visszaszorulnak. Vannak helyette kriptovaluták, elég komolyak, pár ezer dollártól a milliárd dollárig intéznek ügyeket velük. Igen, persze, a hatalom elmondja, hogy a "bűnözők" használják a kriptovalutákat, de azért mi tudjuk, hogy a bűnözők évszázadokon keresztül a hagyományos bankokat használták. Meg a diktátorok, meg az elnyomó államok, szóval érdemes lenne szerényebben nyomulni ezzel a bűnöző dumával.

Aztán ott vannak a boltok, nagy áruházláncok, azok is az "establishment" részei, a hagyományos világé. Kitűnően lehetett áfát beszedni rajtuk keresztül. Én már jó ideje szinte mindent a neten veszek. Lassan már a szappant is, meg a cipőt, papucsot, mindent. Lengyelországból, angliából, kínából. Újat, használtat, mikor mit.

És a meló, ja igen a meló! Az alkalmazotti státusz, főnök, munkahely, munkarend, munkaidő, azok is a "hivatalos" világ részei. Akkor inkább szabadúszó vagyok, azt a projektet vállalom el, amelyiket akarom, annyiért, amennyiért megalkuszunk. Régen egy életre lekötötték magukat az emberek, egész életükben egy vállalatnál dolgoztak. Az volt a "hivatalos" munkahelyük. Hát mit mondjak, vissza is éltek vele a munkáltatók, olyan volt, mint valami modern rabszolgaság.

Nem érdekel, hogy a "hivatalos" világ nyertesei erőlködnek, én tudom, hogy a munkaerőpiac is átalakul. Ha nem most, akkor pár év múlva, ha nem pár év múlva, akkor kicsit több, de már elindult.

Kíváncsi vagyok mikor lesz vége a "hivatalos" parlamenteknek, politikusoknak, elvtársaknak... akik meghozzák a törvényeket, hogy visszaszorítsanak bennünket  a "hivatalos" keretek közé. Megtiltják, hogy elvigyek valakit valahová a kocsimmal, hogy kikölcsönözzem neki a hálószobát, hogy pénzt adjak neki vagy pénzt fogadjak el tőle, hogy egy munkát megcsináljak neki, hogy eladjam neki a régi cuccaimat... kiváncsi vagyok, mert már nagyon tele van velük a hócipőm.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4515994066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2020.07.11. 09:26:34

Ja, igen, meg a tévé, hát az is "hivatalos volt". Kit érdekel, hogy mikor mit nyomnak közpotilag? Pont akkor és pont azt nézem, amit akarok. Olyan nyelven. Olyan forrásból. Agyrém, hogy vannak még, akik a központosított műsort nézik!

Ja, és az újság. Összeszedik központilag, hogy nekem mit kell elolvasni. Egy kis csapat leírja, hogy ők mit gondolnak a világról, mi a "hivatalos" hír. Úgy meséljük majd az unokáknak, hogy "tudod az olyan, mintha csak egy website lett volna". :D

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2020.07.26. 22:54:51

Azért nem kellene ennyire éltetni az adókerülő, adócsaló cégeket és a szürkegazdaságot! Szerencsére lesz még igény a jövőben is hotelekre, taxira és normális boltokra.

A kriptovalutákat meg még korai éltetni és isteníteni, gyakorlatilag csak hátrányuk van, előnyük viszont semmi. Egy piramisjáték, melybe már sokan bele is buktak.
süti beállítások módosítása