wagmg

wagmg

Mi az a WAGMG?

2020. július 02. - arthurthedent

Hát egy rövidítés... :)

Na jó, annak a rövidítése, hogy "what also grinds my gears", azaz "amitől szintén recsegnek a fogaskerekeim". Az ötletet Peter Griffin adta, aki csinált egy hasonló műsort a tévében. Itt egy kép róla, így remélem beugrik mindenkinek.

 hqdefault.jpg

De most komolyan, ha bevezetik a KATA módosítást, akkor az megöli a vállalkozásomat. Vagy lehúzom a rolót és felkötöm magam vagy elkezdek csalni az amúgy hófehér vállalkozásomban. 

Mert figyu, jól hangzik, hogy "fizessenek a gazdagok" meg "van pénze, a 40%-ot kifizeti és kész", de katásként nem tudok költséget elszámolni. Ki kell fizetnem a számlákat, tartalékot kell képeznem, vennem kell dolgokat, fűtés, számítógép, villany, kémény, javítás, számlák. számlák, számlák. Elszámolni nem tudom őket, ezért is fizetek egy fix összeget havonta, ezt jelenti, hogy *katás* a csávó, nem azt, hogy valami pszichoaktív szert szipákolt!

Ezek a dolgok alkalmazottként frankón adottak, de én nem vagyok alkalmazott, akkor sem, ha a felelős magyar kormány egyszerűen ezt feltételezi rólam. Hogy a fenébe van az, hogy költséget nem számolhatok el, de azért nyakon vágnak 40%-al, nem jár semmi, ami egy alkalmazottnak, de azért amikor adózni kell, akkor alkalmazottnak tekintenek?

Hogy a fenébe van, hogy X pontot teljesíteni kell[1], hogy az adóhivatal elhiggye, hogy nem vagy alkalmazott, aztán úgy döntenek, hogy ja, adót kell fizetni, téged mégis úgy kezelünk mintha alkalmazott lennél, megszívtad... Hogy a fenébe van az, hogy amikor bankkölcsönt akarsz felvenni, akkor elhajtanak, hogy nincs munkaviszonyod, amikor meg adózni kell, akkor azt mondják, hogy, ja öreg, ez tulajdonképpen olyan, mintha munkaviszonyod lenne.

Hogy lehet, hogy a munkavállaló terhei a nyakamba zúdulnak, miközben az alkalmazotti státusz egyetlen előnyéből sem részesülök?

Megmondom hogy néz ez ki! Nem találtam munkát, kényszervállalkozó lettem, kilökött a magyar társadalom mentőmellény  nélkül egy fecskében a nemzetközi vizekre mondván, hogy "ússzá b+". Aztán négy év múlva megjelent és észrevette, hogy uszadékfából tutajt rögtönöztem magamnak... aha, HAJÓTULAJDONOS... HAJÓTULAJDONOS!

 [1] Saját eszközöket használok, saját irodában, saját munkarendben, saját anyagokból, mittudomén... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr9415971456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása