wagmg

wagmg

A katás jövedelme

2020. július 01. - arthurthedent

No, ha már ott tartunk, hogy mitől száll el az ember agya, akkor itt van ez. Megpróbálom egyszerűen leírni, nem túl bonyolult.

A katás bemegy a bankba kölcsönt felvenni. Jövedelemigazolást kérnek a legutóbbi lezárt pénzügyi évről. Hiába mutat be szerződést, "maga nem munkavállaló, nem hisszük el". Hiába hoz az elmúlt három évről számlakimutatást, nem, "maga vállalkozó, navos jövedelemigazolás kell tavalyról".

Elmegy a nagyságos navhoz. Fogják a bevételét, levonnak belőle 40%-ot, mert "magának ennyi a kiadása". Mert "maga vállalkozó, kiadásai vannak, törvény van rá, hogy magának 40% a kiadása". Nem érdekel senkit, hogy mit mond a katás, hogy mennyi volt valójában a kiadása, törvény van rá, hogy mennyi.

Adózni kell. Jön a nagyságos kormány és azt mondja, "maga nem is vállalkozó" és "magának nincs is kiadása, mert maga tulajdonképpen egy munkavállaló". 

Aztán ír a katás egy blogot és a fél blogoszféra nekiugrik, hogy "kevés adót fizetsz, ennyi a tiszta nyereséged, mert nyilván nincs kiadásod". Mert "a konyha az irodád, számítógépe mindenkinek van, a nyomtató meg occsó"!

Akkor ne szálljon el az embernek agya? Ne tiltakozzon?[1]

[1] https://www.peticiok.com/signatures.php?tunnus=peticio_a_kata_szabalyainak_modositasa_ellen&page_number=756&num_rows=10

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8215976064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása