wagmg

wagmg

A Globus még mindig pénzeli a ruszkikat

2022. április 04. - arthurthedent

Most nézem mindenki kedvence a Globus konzervgyár még most is vadul üzletel az oroszokkal, szállítja a kaját, nehogy fennakadás legyen az orosz hadigépezetben. Éhes katona nem szívesen lövi fejbe a nyugdíjast ugye...

Gusztustalan!

Gondolom majd amikor átlépi a Vörös Hadsereg a magyar határt, hogy megint felszabadítson minket a Globus konzervgyár ott fogja várni őket a határon sóval meg kenyérrel, nehogy bűntudatuk legyen.

Itt lehet megköszönni nekik, hogy ilyen kitartóan támogatják Putyin atyuskát.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8717797115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konrada 2022.04.04. 11:51:34

@arthurthedent: No az a blogger is igazi agybeteg, aki összekeveri a pénzelést az élelmiszer szállítással.
A kettő közötti alapvető különbség, hogy az egyik pénzt ad, a másik meg elvesz.
Szóval úgy is lehet nézni, hogy így kevesebb jut az oroszoknak a háborúra...

(De ezen nem illik poénkodni: a Globust - közel százéves - nagy múltú - konzervgyárat
már 1992-ben is majdnem sikerült teljesen csődbe vinni azzal, hogy nem szállított az oroszoknak. Nyugatnak már akkor is állt a zászló, hogy az orosz piac helyett ők lépjenek be a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fő piacának, csak hát ott is túltermelés van.
Most megint bepróbálhatnánk közösen bedönteni a magyar élelmiszer-feldolgozó ipart, és azzal rengeteg magyar gazdát, csak nem biztos, hogy van értelme: az oroszok nem fognak anélkül se éhen halni, ellentétben a benne dolgozó magyar gazdákkal, munkásokkal.
...s van egy olyan érzésem, ha fel is számoljuk az orosz piacot, a nyugat továbbra sem lesz helyette felvevője, és egyszer a háborúnak vége lesz...)

arthurthedent 2022.04.04. 13:44:07

@konrada: "A kettő közötti alapvető különbség, hogy az egyik pénzt ad, a másik meg elvesz."

A Globus oroszországban adót fizet. Ez szerinted azt jelenti, hogy elveszi a pénzt az orosz államtól? Ugye nem? Az orosz állam ebből a pénzből (is) fedezi civilek gyilkolását? Igen.

Hát azért nem volt ám olyan rettenetesen bonyolult végiggondolni, ugye?

"az oroszok nem fognak anélkül se éhen halni, ellentétben a benne dolgozó magyar gazdákkal, munkásokkal."

Aha, szóval a kifogás az, hogy "akkor sem fognak éhen halni". Ha meg nem fognak éhen halni, akkor nyilván nem is érdemes lépni. Merthogy ha nem halnak éhen, akkor úgyis mindegy. Ez meg megint már milyen érv?

arthurthedent 2022.04.04. 13:48:44

"A TASZSZ orosz állami hírügynökség azt írja, Vlagyimir Putyin táviratban gratulált a magyar miniszterelnök választási győzelméhez. Putyin levelében azt írta, reméli, hogy a „bonyolult nemzetközi helyzet” ellenére Oroszország és Magyarország partneri kapcsolata összhangban lesz mind az orosz, mind a magyar nép érdekeivel."

Putyin azért tudja, hogy fontos a további együttműködés, az a kevés amit küldönk ororzsországnak is számít, egy kis ződborsó is jól jön amikor éhes a nép.

Éhes ló 2022.04.06. 11:48:45

Eszement buta ukrán háborús propagandát tolsz.
Eközben már a magyaroknak is nekimennél, amiért azok a meghozott embargós intézkedések szabályait betartva próbálnak meg életben maradni és a szerződéses kötelezettségeiket betartani.
Ez elképesztő aljasság.

Szerencsére ezt a háborús uszítást a választásokon a magyarok nagy többséggel elutasították, a magadfajta ukrán propagandisták törpe kisebbséget alkotnak még a bukott baloldalon belül is.
süti beállítások módosítása