wagmg

wagmg

Örökjáradék, az új Soros terv...

2020. december 04. - arthurthedent

Okés, ez kikívánkozik belőlem, le kell írnom. Már megint az az érzésem, hogy mindenkinek elment az esze, hogy mindenki megőrült körülöttem. Komoly késztetést érzek rá, hogy az egész világot beutaltassam valami szanatóriumba.

Szóval először is, tudom, hogy nincs Soros terv. Nincs Soros terv, nincs Soros-terv sem, sőt nincs Soros Terv sem. Nincs, ez összeesküvés elmélet lenne, őrültség, butaság. A cikk nem a Soros-tervről szól, a cikk arról szól, hogy Soros György a következő tervvel állt elő...

A vírus miatt a gazdaság visszaesőben van. Pár százalék, tűrhetetlen, azonnal közbe kell avatkozni, merthogy mégis milyen már, ha megint úgy pörög a gazdaság mint pár éve?! Soros pénzember, "bankár", milyen megoldással áll elő? Hát vegyen fel az állam egy csomó kölcsönt. Milyen kölcsönt?

Hát örökjáradék-kötvényt! Ijesztőnek hangzik? Az, elsőre ilyesztő, másodikra viszont már sokkal ilyesztőbb. Olyan kölcsönről van szó, amit az állam vesz fel, amit soha sem képes visszafizetni, merthogy soha sem jár le és amire végtelen időn keresztül kell fizetni a kamatokat. Végtelen. Mi?!

az örökjáradék-kötvényekért az EU pénzt kapna azonnal, a tőkét soha nem kellene visszafizetni, a kamatokat viszont előre meghatározott összegben örökké.

- HVG

Soros egy bankár, van egy ötlete, ami neki tetszik. Én meg az agyamat dobom el tőle. A sajtó meg vadul helyesel, nagyszerű ötlet, vegyünk fel kölcsönt, amit örökkön-örökké kell fizetni. Mint amikor eladjuk a lelkünket az ördögnek (már aki hisz az örödben), most azonnal kapunk érte valamit, aztán örökkön-örökké a pokol.

Mondom, a sajtó meg helyesel, nyomja a kifogásokat, normális embernek égnek áll a haja tőlük.

A legfontosabb ezek közül az, hogy hosszú távon az infláció úgyis elviszi az értékét.

- HVG

Hurrá! Úgyis elviszi az infláció! Kár, hogy az infláció az, ami az ún. "kisember" zsebéből szivattyúzza folyamatosan a pénzt. Van pénz a zsebedben? Pár ezres? Vigyázol rá? Senki sem fér hozzá? Háddehogynem!

Elárulom, a pénzt, amit a zsebedben őrizgetsz, az infláció zsákmányolja szép lassan, az állam nyer rajta, mert az örökjáradék-kötvény elpárolog, a bankár meg nyer vele, mert el tudta adni az örökjáradék kötvényt, de te, akinek csak kevés pénze van, te bizony az orális szex kevésbé élvezetes végére szorultál.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2416318232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0dzsud0 2020.12.04. 21:29:54

*ijesztő. Egyébként kiváló írás, mint mindig.
süti beállítások módosítása